Issey Miyake A Drop d’Issey Review

A drop d’Issey is volgens mij een heel goed parfum dat geen specifieke zwakheden heeft. Originaliteit misschien?

Ik zou zeggen dat je moet weten waar je aan begint met deze. Het heeft een aroma dat erg lijkt op zeep of een fijne gezichtscrème. Lila speelt een grote rol en is niet bijzonder sexy of dynamisch.

Maar als dit klinkt als het soort geur dat je leuk vindt, is het zeker de moeite waard. De geur is aantrekkelijk, de prestaties zijn geweldig en het is verkrijgbaar voor een betaalbare prijs.

Ik hou wel van de opening met de roos, zonnenoten en sering. Evenals die romige amandelmelk. Ik ben geen grote lila-fan, maar ik heb er ook geen hekel aan, vooral niet met dit parfum. Lekker ruikende, paarse bloemen, met een romige/poederachtige afdronk.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

In de aanbieding bij

Hoe ruikt A Drop d’Issey ?

Noten zijn onder meer: sering, amandel, damastroos, zonnenoten, jasmijn, steranijs, musk, vanille en meer

Dit is hoe Issey Miyake dit parfum omschrijft: Een akkoord van zonne-sering, verlicht door een muskusachtige noot en een facet van amandelmelk.

A Drop d’Issey opent met een licht en bloemig aroma. De damastroos en sering zijn de belangrijkste attractie bovenaan, samen met de zonnetonen. Het is licht, muskusachtig en de roos domineert voor het eerst op mijn huid, voordat deze geur begint te verschuiven.

Naarmate het verder beweegt, zal de sering meer opvallen en de kracht splitsen met de roosnoot. Amandel en vanille komen binnen en geven dit parfum inderdaad een melkachtige romigheid. Absoluut een soort van schone lotion die uit deze Issey Miyake komt.

De amandelmelk zal echter ook vervagen. De jasmijnnoot zal stijgen met de sering en dit krijgt een meer poederachtige kwaliteit. Een muskachtige/poederachtige bloemige geur, vol zonnewarmte en lichte romige accenten.

Voor mij droogt dit op tot een frisse, muskusachtige bloem met wat zoetheid. Veel van het romige en poederachtige aroma zal verdwijnen. De sering neemt volledig de controle over, op mijn huid. Dus als je niet zo’n fan bent van die noot, kan dit een afknapper zijn.

Zie ook: De beste Issey Miyake parfums voor dames

Sillage , levensduur en veelzijdigheid

De sillage is hier eigenlijk behoorlijk krachtig. Het zal zichzelf buitengewoon goed projecteren. Ik kan het monsterflesje op een shirt spuiten en het zonder problemen op meer dan 6 meter afstand ruiken. Ik was eigenlijk verrast door de prestaties.

De levensduur is ook geweldig. Het lijkt te stoppen in het bereik van 8-9 uur, op mijn huid. Je haalt er dus ongeveer een volledige werkdag uit. Al met al levert deze echt resultaat op met hoe goed hij blijft hangen.

Seizoensgebonden is dit een lente- en zomergeur. Draag het overdag bij matige tot warmere temperaturen.

A Drop d’Issey is iets om nonchalant, semi-formeel of misschien naar kantoor te dragen. Dit is geen clubbeest of iets dat bijzonder sexy is. Waarschijnlijk het best gediend voor vrouwen van achter in de twintig en ouder.