Acqua Di Gio Profondo Eau de Parfum Giorgio Armani Review

Last updated: mei 30, 2024

De Acqua Di Gio-geurlijn van Giorgio Armani is door de jaren heen flink gegroeid. Ik ben altijd dol geweest op de originele Acqua Di Gio EDT, en het is al lange tijd een favoriet van veel mensen en wordt beschouwd als een van de allerbeste.

Maar na verloop van tijd zijn er veel meer varianten aan de lijn toegevoegd. Een andere favoriet is Profumo, die een paar jaar geleden werd uitgebracht. Maar de nieuwste toevoeging aan de lijn is deze, PROFONDO, een Eau De Parfum (EDP). Wat is eigenlijk het verschil tussen een eau de parfum, eau de toilette en cologne?

Als het gaat om een onschuldige, schone en frisse geur voor overdag, staat Profondo absoluut bovenaan. Het heeft net genoeg pit en punch om op te vallen, maar het blijft toch subtiel.

Als ik in de toekomst slechts één geur zou moeten kiezen, zou ik deze boven de originele verkiezen. Het heeft die extra hints van groen-citrus en fris-kruidige noten waar ik echt van houd.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

In de aanbieding bij

Levensduur – meer dan 6 uur
Projectie – De projectie is goed. De mensen om je heen zouden het moeten kunnen ruiken.
Beste seizoen om te dragen – All Rounder
Geurtype – Aquatisch, Aromatisch, Marine, Groen-Citrus
Leeftijdsaanbeveling – 18+
Best gedragen – overdag, ‘s avonds, casual, formeel
Topnoten: Bergamot, Groene Mandarijn
Hartnoten: rozemarijn, lavendel, cipres, lentisk
Basisnoten: Patchouli, Musk, Mineral Amber Akkoord

Hoe ruikt Acqua Di Gio Profondo ?

Ik ben echt dol op Profondo, het is gewoonweg fantastisch. Het biedt een heerlijke ervaring.

De geur is fris en aquatisch, maar met een verrassende twist van groene citrus of een vleugje zee.

Zoals eerder vermeld, zijn de groene en citrusachtige noten rijkelijk aanwezig, waardoor er een verfrissend en licht pittig karakter ontstaat.

Daarnaast zijn er ook zachte en subtiele houtachtige noten die de geur verwelkomen en bijdragen aan de algehele compositie.

Als je al de originele ADG bezit, vraag je je wellicht af of het de moeite waard is om Profondo aan je collectie toe te voegen. Naar mijn mening is het een ongelooflijk vergelijkbare geur, maar toch net anders genoeg om een verschil op te merken. De nadruk op groene citrus en de frisse kruidige elementen maken het absoluut de moeite waard om in je bezit te hebben.

Wanneer en waar Acqua Gi Gio Profondo te dragen

Profondo is perfect geschikt voor dagelijks gebruik en kan zowel overdag als ‘s avonds gedragen worden. Deze frisse en aromatische geur straalt een onschuldige uitstraling uit, maar is toch sterk genoeg om de aandacht van mensen te trekken.

Ze zullen deze geur echt waarderen, net zoals jij dat doet. Of je nu naar kantoor gaat, aan het werk bent, naar de universiteit gaat of gewoon in de stad rondloopt, Profondo past perfect bij elke gelegenheid.

Je kunt deze geur combineren met elk type kleding, van formele outfits tot casual kleding. Het werkt even goed bij een pak als bij een eenvoudig t-shirt.

De fles

De fles heeft dezelfde herkenbare vorm als de andere geuren uit de lijn. Het is een langwerpig, gebogen rechthoekig lichaam met een diepe marineblauwe kleur. Wanneer je de fles tegen het licht houdt, wordt de kleur iets lichter en kun je zien dat het gemaakt is van doorschijnend glas.

Aan de voorkant volgt het ontwerp ook de kenmerkende stijl, met de tekst “Aqua Di Gio Giorgio Armani” in het midden en “PROFONDO” in de buurt van de basis. De dop van de fles is stevig bevestigd en gemaakt van plastic, met het GA-logo erop.

Wat betreft de verstuiver, deze levert een prachtige brede nevel. Hierdoor heb je niet veel sprays nodig en krijg je een goede dekking met slechts een paar sprays.