Giorgio Armani – Armani Mania Eau De Toilette Review

Last updated: juni 10, 2024

Beste seizoen: Alle
Geurtype : Pittig / Houtachtig / Fris / Bloemen
Leeftijdsaanbeveling: 21+
Best Gedragen: Avond, Overdag, Kantoor, Date Night, Casual
Topnoten: mandarijnbladeren, saffraan
Hartnoten: Ceder, Vetiver
Basisnoten: Amber, Muskus
Levensduur: 3-5 uur

Prijs

Giorgio Armani Armani Mania  Eau De Toilette 100 ml
bol.com
Laatste update:: juni 16, 2024 - 8:02 pm

Hoe ruikt Armania Mania?

Armani Mania werd in 2002 uitgebracht. De fles is een klassieke no-nonsense onregelmatige cilindrische rookglazen fles met een stevige metaal grijze top. Ondanks dat deze geur meer dan 10 jaar geleden werd uitgebracht, kan hij vandaag de dag nog steeds worden gekocht en is het het overwegen waard.

In 2005 kreeg ik deze EDT voor het eerst en ik werd er verliefd op. Armani Mania werd een van mijn favorieten en het roept geweldige herinneringen op. Het is een warme, kruidige en houtachtige geurstijl, mannelijk maar niet te donker en muskusachtig.

De kruidige houtachtige geur wordt afgezwakt door een bloemige noot die een interessante geur produceert, die het kruidige aroma wat lichtheid geeft. De combinatie van niet te licht en niet te muskusachtig, maar toch genoeg om die mannelijke punch te pakken, geeft het een echt elegante en verfijnde geur.

Armani Mania heeft niet de allerbeste prestaties: een levensduur van een 3 tot 5 uur met matige projectie (vooral gedurende het eerste uur).

Voor een geur die niet meer gemaakt wordt, kan je dus maar beter op zoek naar een koopje online. Een moderner alternatief is Baccarat Rouge 560.

Het is perfect voor een avondje uit in de zomer of winter, of als je wat meer pit wilt in een meer formele setting.