1 Million Lucky eau de Toilette Paco Rabanne Review

Last updated: juni 7, 2024

Veel mensen vragen zich af hoe sterk Lucky lijkt op de originele 1 Million. In een toekomstige post zal ik een volledige vergelijking maken tussen deze twee geuren, maar voor nu kan ik zeggen dat er enkele gemeenschappelijke elementen zijn.

De belangrijkste hoogtepunten zijn verschillend, maar ze delen een vergelijkbare kern met noten van ceder, patchouli, amber en grapefruit die elkaar overlappen. Hoewel deze niet de hoofdkenmerken waren in het origineel, waren ze wel duidelijk aanwezig.

De opening van 1 Million Lucky onthult een friszoet, warm en houtachtig aroma. De pruimnoot komt naar voren en vermengt zich met een vleugje honing en citrus. Het heeft ook een scherp kantje dat sommige mensen misschien niet waarderen, maar persoonlijk vind ik het leuk.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

In de aanbieding bij

Noten zijn onder meer: hazelnoot, ceder, groene pruim, patchouli, grapefruit, amber en meer

Deze zoetere noten domineren de bovenkant van de geur, rustend op een basis van cederhout en bedekt met een warme laag amber. Het resultaat is een uitnodigende en zachte wolk, verrijkt door de aanwezigheid van hazelnoot die een romig en nootachtig karakter toevoegt.

Na ongeveer 30 minuten beginnen de overeenkomsten met de originele 1 Million echt op te vallen, maar het moet gezegd worden dat ze uiteindelijk heel verschillend zijn. Op dit punt herken ik de ceder, amber en de kenmerkende patchouli-noot die ze delen.

Naarmate de tijd verstrijkt, neemt de hazelnoot een prominentere rol in. Maar de belangrijkste spelers in deze compositie blijven toch de zoete mix van pruim en honing. Het is een combinatie van pruim, honing, amber, hazelnoot, met een vleugje grapefruit, allemaal rustend op een basis van cederhout.

Sillage, hoe lang gaat het mee en veelzijdigheid

Is Lucky qua projectie net zo krachtig als andere 1 Million-geuren? Niet echt. De sillage is niet slecht, maar het is ook geen geur die een hele kamer zal vullen. Het blijft veel dichter bij de huid en verspreidt zich tot ongeveer 1 tot 1,5 meter rondom de drager. Het is een aangename verandering van tempo.

Wat betreft de duurzaamheid, haalt Lucky niet de 12 uur plus van het origineel. Ik krijg ongeveer 6-7 uur van Lucky, misschien zelfs 8 uur, maar tegen het einde blijft het heel dicht bij de huid.

Is Lucky een veelzijdige geur? Ja, dat is zeker een aspect waarin het origineel wordt overtroffen. Doordat het subtieler is, kun je Lucky dragen tijdens je dagelijks leven en het kan nog steeds dienst doen als een geur voor een avondje uit.

Het is ook een geur die een beetje uniseks is, meer dan alleen voor mannen. Ik weet dat er ook een damesversie van Lucky is uitgebracht, maar deze geur kan door iedereen gedragen worden, hoewel het wel meer neigt naar het mannelijke.

Het heeft een jeugdige sfeer, denk aan begin tot midden 20, maar het is niet zo polariserend als het origineel 1 Million. Het komt echter wel als uniek over en de pruimnoot kan een scherp randje hebben.

Wat zo mooi is aan de veelzijdigheid van Lucky, is dat het het hele jaar door gedragen kan worden. Het kan goed presteren in de hitte van de zomer zonder volledig te vervagen. De specifieke zoete noten zullen niet smelten zoals de gebruikelijke suikerachtige ingrediënten dat kunnen.

Algemene indruk van Lucky

Al met al vind ik 1 Million Lucky een geweldige geur. Het heeft een vrij uniek profiel in vergelijking met veel andere geuren die tegenwoordig op de markt zijn, en het onderscheidt zich voldoende van zijn voorgangers.

Wat ik echt leuk vind, is de aanwezigheid van de pruimnoot, omdat het een ander soort zoetheid toevoegt dan wat je normaal gesproken in eau de colognes tegenkomt. Het is uiteindelijk een uitstekende mix van zoetheid, een houtachtige basis en een nootachtige topnoot, met een ingetogen aantrekkingskracht.

Dat gezegd hebbende, verkies ik het persoonlijk niet boven het originele 1 Million. Maar voor jongere mannen zou 1 Million Lucky zeker een solide eerste keuze kunnen zijn.

Op zoek naar meer Paco? Lees hier ons artikel over de beste geuren uit de Pacollection.