Perry Ellis 360 Red Review

Het is belangrijk op te merken dat niet alle waardevolle geuren super duur of zelfs redelijk geprijsd zijn. De goedkopere geuren hebben natuurlijk wel de neiging om meer synthetische ingrediënten te gebruiken en zijn over het algemeen minder complex en meer lineair, maar dat belet niet dat sommigen behoorlijk goed ruiken.

Vandaag wil ik zo’n geur beoordelen, 360 Red van Perry Ellis. In dit bericht wil ik mijn indrukken ervan geven en zien wat het tot een potentiële aankoop maakt.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

In de aanbieding bij

Perry Ellis 360 Red Eau de Toilette 100 ml
bol.com (€46,79)
Laatste update:: mei 15, 2024 - 12:53 pm

Hoe ruikt 360 Red van Perry Ellis?

Noten zijn onder meer: bergamot, kaneel, limoen, sinaasappel, lavendel, kruiden

360 Red krijgt veel aandacht omdat het naar de mening van sommigen een Acqua Di Gio-kloon is. Ik merk zeker de overeenkomsten tussen deze twee geuren, maar ik denk dat de citrusnoten van 360 Red sterker en meer gedefinieerd zijn dan in Acqua Di Gio. Het is niet meer dan terecht dat ze hetzelfde ruiken, te oordelen naar de overlapping van sommige noten.

Ik wil echter niet vastlopen in vergelijking met een Armani-geur wanneer 360 Red een interessante geur presenteert voor een fractie van de prijs.

De opening is een vrij intense uitbarsting van voornamelijk citroen- en limoennoten die vanaf het begin frisheid uitstralen. Nu kan het in het begin nogal overweldigend zijn, maar 360 Red komt goed tot rust en ontwikkelt veel meer karakter naarmate het vordert.

Deze heeft eigenlijk een hele reeks op citrus gebaseerde noten, van limoen tot sinaasappel en bergamot. Het zal overal erg citrusachtig zijn, met een pittig randje.

Met de citrus in de opening, komt een akkoord van kruiden, geleid door kaneel. Kaneel en wat kruidnagel zijn vooral wat je gaat oppikken op de huid. Er zit vermoedelijk ook nootmuskaat in, maar als dat het geval is, kan ik het er niet uithalen. Het ligt inderdaad vrij dicht bij AdG , maar zonder de oceanische invloeden.

Naarmate het rustiger wordt, beginnen de pittigere noten meer te bloeien. Nogmaals, dit is geen overweldigend kruid, eerder iets dat zacht is (soort peperig) en een duidelijke warmte omhult. Dit is absoluut een aantrekkelijke geur met slechts een vleugje kaneel om een uniek onderscheid te geven.

Veel later in het dragen krijg ik een vleugje lavendel en een houtachtige basis. Het is later fris en vrij droog, maar het domineert de compositie niet. 360 Red draait nog steeds om de citrus- en kruidennoten. Het is echter een mooie afwisseling, om dingen verder te ontwikkelen.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Qua levensduur is dit een artiest. Serieus, voor de prijs is het in de meeste gevallen een geur voor de hele dag. De projectie is matig tot zeer goed. Het is geen zware of overweldigende geur, maar je zult het zeker opmerken.

Zou je dit kunnen overspuiten? Natuurlijk, maar normale toepassing zal een kamer niet verstikken. Ik zou ergens tussen de 6 en 9 uur aan levensduur verwachten, afhankelijk van het klimaat en de omstandigheden waarin je het draagt.

Qua veelzijdigheid zal dit meer naar jongere mannen neigen. Het is geen complete tienergeur, maar de meeste oudere mannen kunnen voor iets beters kiezen. 360 Red werkt het beste in de warmere maanden, zeker een goede kandidaat voor dagelijks gebruik voor de late lente en zomer.

Het heeft een zekere aantrekkelijkheid. Het ruikt lekker, maar niet per se sexy. Een jongere man zou dit zonder problemen op een avondje uit kunnen dragen.

Casual, school, kantoor en eventueel avond, het past zo goed als overal. Je krijgt dus een breed scala aan toepassingen met 360 Red. Dat is geweldig nieuws voor deze prijs, waar concurrenten meestal extreem beperkt zijn in gebruik en prestaties.

Algemene indruk van 360 Red

Denk ik dat 360 Red een aankoop waard is? Ja, het is een voordelige keuze en als je van Acqua Di Gio of soortgelijke geuren houdt, kun je net zo goed wat geld besparen en dit en een fles van iets anders kopen voor dezelfde prijs.

Eerlijk gezegd is de originele AdG tegenwoordig waarschijnlijk niet eens de moeite waard om te kopen, omdat we zoveel andere opties hebben. This of Just Me for Men kan de Armani-geur vervangen. Acqua di Gio Profumo is over het algemeen ook een betere geur.

Bij 360 Red ben ik echt dol op de citruskracht van de opening en de kaneelnoot. Het is een beetje zoet, kruidig en je hebt genoeg houtachtige noten om het interessant te houden. 360 Red heeft frisheid en een drogere basis dan Acqua di Gio, in plaats van zee-noten.

Al met al is deze Perry Ellis een geweldige keuze voor jongens die iets goedkoops willen met een fantastische aantrekkingskracht.