212 Men Eau de Toilette – Carolina Herrera Review

De opening van 212 is een vrij unieke mix van groene noten, gember en grapefruit. Dit geeft in het begin een soort grasachtige/bloemige geur, wat niet mijn favoriet is, maar het is matig en van korte duur genoeg om niet af te leiden van de algehele geur die erg aangenaam is.

Hoewel deze eau de toilette voor mannen is, lijkt het me meer een unisex-geur met genoeg musk en kruiden om het een beetje mannelijk te maken.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

In de aanbieding bij

Hoe ruikt 212 Men?

Noten zijn onder meer: grapefruit, sandelhout, bergamot, gember, groene noten, musk, specerijen, viooltje

Het heeft nogal wat citrus na de opening, een alledaags helder en schoon aroma, met gember en peper onder de grapefruit. Ik kan niet aangeven naar welke andere geur die 212 ruikt, maar het heeft een vrij generieke geur, om zo te zeggen.

Als ik het draag, is het alsof ik hier eerder ben geweest, alleen met een andere geur.

Daarna wordt 212 interessanter.

De dry-down is waar 212 echt begint te schitteren. De bloemige/groene noot is gedurende het hele traject aanwezig en de citrusgeur van de grapefruit en bergamot krijgt een ondersteunende rol.

Gember is een sterk element van deze geur en verzamelt een deel van de warmte en kruiden van de musk. Het is over het algemeen een zeer schone geur. Ik pik die noten op, kruidenelementen en sandelhout.

Een noot die echt doorkomt voor mijn neus is violet, zoals de eigenlijke bloem en niet het viooltjesblad dat meestal wordt gebruikt. Het bloemige element in 212 heeft een gevestigde plaats in het droge, tussen de andere geuren van gras en buiten die aanwezig zijn. Ik hou van dit deel, veel meer dan de typische start.

Sillage , levensduur en veelzijdigheid

212 is een gematigde geur in termen van projectie. In het begin komt het behoorlijk sterk op (in termen van projectie), maar wordt later in de slijtage rustiger.

Ook is de levensduur gemiddeld, niet slecht, maar ook niet echt een kampioen die de hele dag meegaat. Ik kan hier 5-7 uur uit halen, op mijn huid. Dit haalt niet hetzelfde niveau als sommige andere Herrera colognes, dat kunnen absolute beesten zijn.

Het is een veelzijdige eau de cologne die bij elke gelegenheid kan worden gedragen, maar het is beter voor de warmere lente- en zomermaanden. 212 for Men is een aangenaam soort eau de toilette. Je kunt hem nonchalant dragen, naar school of werk, of elke andere situatie waarin je iets nodig hebt waar je niet veel over hoeft na te denken.

Algemene indrukken van 212 Men

Is 212 het kopen waard? Ja, het is een gematigde, niet-aanstootgevende geur die betaalbaar genoeg is om een waardevolle aankoop te zijn. Carolina Herrera heeft een hele reeks geweldige geuren voor mannen. Persoonlijk vind ik CH of 212 VIP beter dan deze, maar 212 voor mannen is nog steeds een goede keuze voor veel jongens.

Zijn levensduur is niet de beste en ook niet erg origineel, maar hij ruikt goed genoeg en levert behoorlijke prestaties. 212 is een goede startersgeur of een geur waar je altijd naar toe kunt gaan en je er niet echt zorgen over hoeft te maken.