De 4 beste patchouli geuren voor mannen

Patchouli is een fantastische geurnoot, onderdeel van de houtachtige en mosachtige noten. Patchouli is een essentiële olie die afkomstig is van de bladeren van de patchoulistruik.

Een van de redenen voor de populariteit van de patchouli-noot is de heerlijke geur. Deze geur kan echter veranderen afhankelijk van het type patchouli. Over het algemeen heeft patchouli een rijke en donkere geur met wat zoetheid en kruidigheid. Patchouli kan echter ook een aards of houtachtig aanvoelen. Deze veelzijdigheid van de noot maakt het een buitengewoon fijne geurnoot om te gebruiken.

Patchouli wordt het meest gebruikt in de donkere, rijkere geuren, maar er zijn nogal wat geweldige geuren die ook een frissere kijk op patchouli hebben.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Shortlist

De volledige reviews van deze heerlijke parfums vind je onder de shortlist terug. Neem er een heerlijk drankje bij en laat je meevoeren in de wondere wereld van geweldige geuren!

Informatie

  • Deze lijst is gesorteerd in willekeurige volgorde
  • Elk van deze parfums werd door ons getest, op basis van samples en decanters
  • Dit is bijgevolg ook onze strict persoonlijke beleving, uw ervaring kan verschillen :)
  • Sommige parfums zijn mogelijk niet meer verkrijgbaar wegens stopzetting

Uitgebreide reviews

Met een schat aan ervaring in de wereld van geuren en parfumerie, bieden wij boeiende en uitgebreide reviews van elk van onderstaande parfums. Onze passie voor het vak en onze toewijding aan het leveren van waardevolle inzichten zorgen ervoor dat onze lezers een meeslepende reis maken door de geuren die we bespreken. Door onze grondige analyse en ons plezier in het ontdekken van nieuwe aroma's, willen we een glimlach op het gezicht van onze lezers toveren terwijl ze zich verdiepen in de wereld van parfum.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Meer dan alleen nieuws!

Ben je op zoek naar meer inspirerende leesstof, boeiende verhalen en exclusieve aanbiedingen? Het is gratis!

Cartier l’Envol De Cartier Eau de Parfum

Geur: Cartier l’Envol De Cartier is een geweldige geur met een stijlvolle mix van hout en honing. Deze geur opent met een frisse en droge geur van bloemige en plantaardige noten. Dit gaat al snel gepaard met wat kruiden, maar ook met de toon van honing. De honing geeft deze geur een prachtige zoetheid die de anders droge geur naar een hoger niveau tilt. Na een tijdje sijpelen mooie hints van patchouli en houtachtige noten door, wat het geheel wat diepte en klasse geeft. Over het algemeen krijg je een verbluffende geur met een stijlvolle, zoete en houtachtige geur.

Noten: De topnoten van Cartier l’Envol De Cartier zijn salie, lavendel en artemisia. De hartnoten zijn viooltjesblad en peper. De basisnoten zijn musk, vetiver, guaiac hout, patchouli, honing, ceder, iris en amberhout.

Het beste voor: Cartier l’Envol De Cartier is een geweldige geur om te dragen tijdens de lente, herfst en winter. Tijdens deze maanden zou de geur van hout en patchouli niet al te overheersend zijn (tegenover tijdens de zomer). Het zal je daarentegen een stijlvolle, luxueuze uitstraling geven, perfect voor op kantoor of een andere formele gelegenheid. Natuurlijk kun je deze geur ook nonchalant dragen. De veelzijdigheid is eindeloos.

Givenchy Gentleman EAu de Toilette

Geur: Givenchy Gentleman is een fantastische geur met een toepasselijke naam. Deze geur opent met een frisse, bijna old-school geur van citrus en kruidige noten. Al snel daarna begint een geur van patchouli te verschijnen, waardoor het geheel een rijke en bedwelmende geur krijgt. Na een tijdje wordt er wat zoets toegevoegd in de vorm van honing en vanille. Deze ronden de frisheid en kruidigheid af en creëren een werkelijk fantastische geur. Dit geeft je een algehele fantastische geur met een houtachtige en lichtzoete geur van patchouli.

Noten: De topnoten van Givenchy Gentleman zijn citroen, roos, bergamot, dragon, kaneel en honing. De hartnoten zijn ceder, jasmijn, liswortel en patchouli. De basisnoten zijn eikenmos, musk, civet, vetiver, patchouli, amber, vanille en leer.

Het beste voor: Givenchy Gentleman is een fantastische geur voor koud weer, perfect voor de herfst en winter. Tijdens deze maanden is deze geur de perfecte aanvulling voor een echte heer, zoals de naam al doet vermoeden. Deze geur heeft een stijlvolle, luxueuze geur die, wanneer gedragen door een goedgeklede man, vrijwel altijd zal werken. Dit terloops dragen werkt geweldig, maar op kantoor of bij een andere formele gelegenheid komt Givenchy Gentleman echt tot zijn recht.

Bottega Veneta Pour Homme Eau de Toilette

Geur: Bottega Veneta Pour Homme is een fantastische frisse geur van hout en leer. Deze geur opent met dennen, waardoor een bosachtige geur ontstaat. Al snel na de opening wordt een geur van leer toegevoegd, wat de geur een uniek en mannelijk gevoel geeft. Deze leerachtige geur zal er zijn voor de rest van de duur. Terwijl de houtachtige, bosachtige geur na een tijdje begint te vervagen, wordt de toon van patchouli meer uitgesproken. Ook al blijft het relatief subtiel, het zorgt wel voor een merkbare rijkdom.

Noten: De topnoten van Bottega Veneta Pour Homme zijn bergamot, dennen en jeneverbes. De hartnoten zijn salie, spar en piment. De basisnoten zijn patchouli, leer en labdanum.

Het beste voor: Bottega Veneta Pour Homme is een fantastische geur om te dragen tijdens de koudere en koelere seizoenen. Deze geur heeft een dichte geur van leer en hout, wat perfect werkt als de temperaturen wat lager zijn. Tijdens deze maanden is dit een fantastische geur voor casual overdag, maar het werkt ook net zo goed ‘s nachts. Naast vrijetijdskleding is dit een geur die je naar kantoor kunt dragen, zorg er wel voor dat je een beetje gekleed bent.

Davidoff Zino Eau de Toilette

Geur: Davidoff Zino is een geweldig product met een houtachtige en balsamico geur van patchouli. Deze geur opent enigszins fris met wat bloemige en citrusachtige noten. De citrusvruchten vervagen echter snel en maken plaats voor de noot van patchouli. Dit past perfect bij de bloemen, waardoor een rijke maar zachte geur ontstaat. De bloemen en patchouli blijven daar voor de rest van de geur, alleen om vergezeld te gaan van wat houtachtige noten. Dit geeft je een algehele fantastische geur met een prachtige mix van hout, bloemen en patchouli.

Noten: De topnoten van Zino Davidoff zijn rozenhout, bergamot, lavendel en salie. De hartnoten zijn geranium, roos, lelietje-van-dalen en jasmijn. De basisnoten zijn ceder, vanille, patchouli en sandelhout.

Het beste voor: Zino Davidoff is een fantastische geur om te dragen tijdens de koudere maanden. Hoewel deze geur aan de frissere kant blijft, maken de patchouli en houtsoorten hem behoorlijk zwaar en sterk, wat een beetje te overweldigend kan zijn voor de warmere maanden. Tijdens de koudere maanden is deze geur echter geweldig. Het werkt perfect in een informele setting, maar werkt net zo goed in een formele. Deze geur heeft een stijlvolle, vriendelijke uitstraling, dus zorg ervoor dat je je mooi kleedt. Daarnaast ruikend geweldig , dit geur is ook heel goedkoop .