De beste parfums voor op kantoor voor vrouwen

Last updated: juni 1, 2024

Het dragen van een parfum op kantoor is een goede keuze, maar het is erg belangrijk om een geschikte geur te kiezen. Voor een kantoorparfum wil je het liefst een zachte en onschuldige geur. Het laatste wat je wilt doen is je collega’s verdrinken in je geur; dat is nooit leuk, hoe lekker het parfum ook ruikt.

Als algemene regel geldt dat een kantoorgeur schoon, fris en niet storend moet zijn. Dit zijn geuren die citrusachtige , bloemige en houtachtige noten gebruiken om een zachte en kalmerende ervaring te garanderen. Ze zullen krachtig maar ingetogen en niet storend zijn.

Voor citrusnoten moet je kijken naar noten als: bergamot, citroen, grapefruit en neroli. Voor bloemige noten zijn iris en roos het meest stijlvol en professioneel. Voor houtachtige noten kun je niet echt fout gaan met sandelhout of cederhout.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Informatie

  • Deze lijst is gesorteerd in willekeurige volgorde
  • Elk van deze parfums werd door ons getest, op basis van samples en decanters
  • Dit is bijgevolg ook onze strict persoonlijke beleving, uw ervaring kan verschillen :)
  • Sommige parfums zijn mogelijk niet meer verkrijgbaar wegens stopzetting

Uitgebreide reviews

Met een schat aan ervaring in de wereld van geuren en parfumerie, bieden wij boeiende en uitgebreide reviews van elk van onderstaande parfums. Onze passie voor het vak en onze toewijding aan het leveren van waardevolle inzichten zorgen ervoor dat onze lezers een meeslepende reis maken door de geuren die we bespreken. Door onze grondige analyse en ons plezier in het ontdekken van nieuwe aroma's, willen we een glimlach op het gezicht van onze lezers toveren terwijl ze zich verdiepen in de wereld van parfum.

Prada La Femme

Topnoten: Magnolia, Bergamot en Wortelzaden
Hartnoten: Frangipani, Tuberoos, Ylang-Ylang, Iris en Kruiden
Basisnoten: Bijenwas, Vanille en Vetiver
Beste seizoenen om te dragen: lente, zomer, herfst en winter
Gelegenheden: casual en formeel
Tijd van de dag: Overdag
Levensduur: 5-7 uur

Prada La Femme opent met een frisse en zuivere geur van bloemige noten en citrus. Er is de heldere noot van bergamot, gecombineerd met de bloemige noot van magnolia en een poederachtige geur van iris. Dit poederachtige gevoel blijft aanwezig en voegt een gevoel van klasse toe aan het parfum.

Een tijdje na het aanbrengen beginnen een paar zachte kruiden te verschijnen, die voor wat diepte zorgen, maar nooit de frisse en schone geur wegnemen. Er zijn ook nog een paar bloemige noten aanwezig, die allemaal bijdragen aan dat frisse en poederige gevoel. De iris wordt ook meer uitgesproken, wat zorgt voor een iets zwaardere, maar nog steeds gemakkelijke geur.

In de dry-down vinden we een vleugje bijenwas, die een extreem lichte zoetheid afgeeft naast een zacht en wasachtig gevoel. Dit alles komt samen om een zacht, poederachtig en wasachtig parfum te creëren dat nooit overweldigend of aanstootgevend zal zijn. En dat is precies wat dit zo geweldig maakt voor op kantoor. Het is licht, poederig, stijlvol en onschuldig.

Door de mix van frissere noten met de iets rijkere kruiden en bijenwas is dit een parfum dat je altijd kunt dragen, ongeacht het seizoen. Het gaat geweldig met zowel de koude winters als de warme zomers. Het hele jaar door is deze natuurlijk geweldig voor op kantoor, maar zelfs op een casual dag thuis is het genieten geblazen.

Giorgio Armani Acqua Di Gioia

Topnoten: Citroen en Munt
Hartnoten: jasmijn, pioenroos en roze peper
Basisnoten: ceder, labdanum en bruine suiker
Beste seizoenen om te dragen: lente en zomer
Gelegenheden: casual en formeel
Tijd van de dag: Overdag
Levensduur: 6-8 uur

De opening van Acqua Di Gioia is extreem fris met noten van citroen en munt voorop. De citroen is licht zoet, sappig en verfrissend, terwijl de munt verkoelend en aromatisch is. Deze twee noten versmelten prachtig met elkaar om een schone en verfrissende geur te creëren met een typische warme, zomerse geur.

Kort na de opening wordt de toch al frisse en levendige geur ondersteund door enkele verfrissende bloemige noten. Deze bloemige noten voegen een natuurlijke frisheid toe en er zit zelfs een allerklein vleugje zoetheid in. Deze zoetheid wordt snel ondersteund door de geur van bruine suiker, die een lichte en luchtige zoetheid toevoegt aan de mix die bijzonder goed samengaat met munt en citroen.

Naarmate dit parfum begint op te drogen, verandert er niet zo veel meer. De dry-down is iets warmer, maar dit parfum draait echt om de verfrissende bloemen en citrusvruchten die gepaard gaan met de zoete en luchtige zoetheid. Een algehele geweldige geur die zeker dat zomerse gevoel heeft.

Desondanks de geur speels en easy-going overkomt, doet hij het op kantoor ook prima. Het is fris, schoon en heel gemakkelijk om van te houden, waardoor het perfect is voor een warme dag op kantoor. Afgezien van formele kleding op kantoor, zou dit ook een geweldige keuze zijn voor een leuke dag op het strand. Acqua Di Gioia is gewoon extreem veelzijdig en gemakkelijk te dragen.

Narciso Rodriguez Narciso

Topnoten: Gardenia en Witte Roos
Hartnoten: Muskus
Basisnoten: cederhout, extract van witte ceder en vetiver
Beste seizoenen om te dragen: herfst, winter en lente
Gelegenheden: casual en formeel
Tijd van de dag: Overdag
Levensduur: 8+ uur

De opening van Narciso is scherp en een beetje sterk, maar dit komt snel tot rust. Zodra alles tot rust is gekomen, kun je een heerlijke geur oppikken van zijdezacht hout, zuivere musk en een paar frisse bloemige noten. Al deze noten lijken even sterk te zijn, wat resulteert in een stijlvolle, bijzonder aangename en toch moderne geur .

Na een korte tijd worden de houtachtige noten iets warmer en sterker, maar ze nemen dat zijdezachte gevoel nooit weg. De zachtheid is echt de grootste kracht van dit parfum. De musk is ook nog steeds aanwezig en geeft een zuivere en bijna poederachtige geur af, terwijl de bloemige noten langzaam beginnen te vervagen.

Als we de drydown ingaan, zijn de bloemen nog steeds aanwezig en geven ze een frisse, bloemige en poederachtige geur af, maar ze beginnen te verdwijnen. Vanaf hier nemen de musk en hout het over, waardoor je een iets warmere versie van de opening krijgt; een mooie geur gebaseerd op zachte houtachtige noten en schone musk.

Met zo’n zachte en schone geur is het geen verrassing dat dit een geweldig parfum is voor op kantoor. Het is zowel stijlvol als modern, waardoor het in vrijwel elke omgeving past, niet beperkt tot formele. Wat de seizoenen betreft, is dit parfum geweldig voor de koudere maanden, dankzij de warmere houtsoorten, maar zal het ook goed doen in de lente, dankzij de zuivere musk en bloemen.

Escentric Molecules Molecule 01

Molecule 01 is een uniek product – de geur bestaat uit 100% Iso E Super, en is geen parfum van eau de toilette te noemen. Iso E Super is een zoete maar fluweelzachte houtnoot met een geur die lang om je heen blijft en zorgt voor een ultieme aan vermogens.

Beste seizoenen om te dragen: lente, zomer, herfst en winter
Gelegenheden: formeel en casual
Tijd van de dag: Overdag
Levensduur: 8+ uur

Molecule 01 opent met een geur die nauwelijks waarneembaar is. Zelf zul je het in ieder geval niet altijd kunnen ruiken. De mensen om je heen zullen de geur zeker oppikken, die extreem zuiver, zacht en een beetje houtachtig is. Natuurlijk kun je deze heerlijke geur ook oppikken, maar het is niet zoals je typische parfum waar je het constant oppikt, alleen om het na een uur weer te zien verdwijnen omdat je neus de geur eruit filtert.

In plaats daarvan ruik je met Molecule 01 de hele dag constant een vleugje. Je zult deze schone, luxueuze en algeheel prachtige geur vrij lang kunnen ruiken. Wat betreft de geur zelf, dit zal echt per persoon verschillen. Dit is een geur die werkt met je huid, dus het ruikt bij iedereen net iets anders.

Eén ding is echter gegarandeerd en dat is de heerlijk zuivere, luxueuze en aangename geur. Deze geur zal er voor iedereen zijn, maar voor sommigen komt het misschien wat warmer over, terwijl het voor anderen wat frisser overkomt. Je kunt er ook erg lang mee doen, maar nogmaals, ook dit verschilt van persoon tot persoon.

Deze waanzinnig unieke en interessante geur is zowel zuiver als warm, waardoor het perfect is voor elk seizoen, ongeacht hoe warm of koud het is. Het hele jaar door zijn er ook niet echt beperkingen op wanneer je deze wel of niet moet dragen. Molecule 01 is een van de weinige geuren die in elke omgeving, elk seizoen of elke gelegenheid past, dus ook op kantoor!

Dolce & Gabbana Light Blue Eau Intense

Topnoten: Citroen en Granny Smith-appel
Hartnoten: Goudsbloem en Jasmijn
Basisnoten: Muskus en Amberhout
Beste seizoenen om te dragen: lente en zomer
Gelegenheden: casual en semi-formeel
Tijd van de dag: Overdag
Levensduur: 6-8 uur

De opening van Light Blue Eau Intense is intens fris met noten van appel en citroen op de voorgrond. En hoewel niet vermeld, lijkt er hier ook een soort van aquatische invloed te zijn, wat zorgt voor een algeheel krachtige maar verfrissende geur. De appel is sappig en fruitig en de citroen is verfrissend en een beetje zuur. Combineer dat met de zoute, frisse, aquatische ondertoon en je begrijpt waarom dit zo’n populair parfum is

Een tijdje na de opening verschijnen er een paar frisse bloemige noten, die een ‘gouden’ en zuivere geur aan de mix toevoegen. Dit ‘gouden’ gevoel klinkt misschien een beetje raar, maar dit parfum heeft echt dat gevoel van zonneschijn. De jasmijn is fris, schoon en zelfs een beetje zoet, wat diepte aan de geur toevoegt, maar over het algemeen blijft de geur zelf verfrissend en schoon.

In de drydown vinden we de noot van musk. En hoewel de musk vooral dient als een rijke basis voor de frissere noten om op te gedijen, geeft het ook een puur en zout gevoel af. Samen met de musk is de noot van amberhout een interessante aanvulling die een houtachtige en licht zoute geur afgeeft. Dit zou heel goed de bron kunnen zijn van het aquatisch gevoel dat we in de opening vonden.

Over het algemeen is Light Blue Eau Intense een geweldig parfum met een frisse en ietwat speelse geur. Dit maakt het geweldig voor elke informele setting, maar het zal ook geweldig zijn in een semi-formele kantooromgeving. Dit is misschien niet de beste keuze voor een belangrijke zakelijke bijeenkomst, maar voor een normale werkdag is Light Blue Eau Intense perfect!

Guerlain Shalimar

Topnoten: Citrusvruchten, Bergamot, Citroen, Ceder en Mandarijn
Hartnoten: Iris, Patchouli, Vetiver, Jasmijn en Roos
Basisnoten: wierook, vanille, leer, opoponax , sandelhout, civet, tonkaboon en musk
Beste seizoenen om te dragen: herfst en winter
Gelegenheden: formeel en casual
Tijd van de dag: overdag en ‘s nachts
Levensduur: 8+ uur

Shalimar opent met een explosie van citrusnoten die worden ondersteund door een zachte geur van leer. Er is heldere bergamot, sappige citroen, zoete mandarijn en nog veel meer verfrissende citrusnoten. Hoe vers ze ook zijn, het leer zorgt ervoor dat de opening nog steeds rijk en warm is en het geeft zelfs een mooie en gladde toets aan de mix.

Kort na de opening kunnen we een dichte en poederachtige geur van iris beginnen op te merken. Samen met de iris zijn er nog een paar bloemige noten, die een natuurlijke frisheid aan de mix toevoegen. De poederachtige iris lijkt echter het sterkst en duwt dit parfum opnieuw in een rijkere en warmere richting.

Terwijl het parfum begint op te drogen, worden we begroet door een warme, zoete en gezellige geur van vanille en sandelhout. Naast deze twee noten zijn er nog een paar van de zoete en dichte noten, maar de vanille en sandelhout zijn de sterkste. Dit alles zorgt voor een warme en lichtzoete afsluiting van een toch al dicht en rijk parfum. Een algeheel heerlijk parfum dat zowel gemakkelijk in de omgang als stijlvol ruikt.

Met de nadruk op de rijkere en warmere noten, kun je Shalimar het beste dragen tijdens de koudere seizoenen. De warme geur zal geruststellend en uitnodigend zijn, maar tegelijkertijd professioneel. Dit maakt het niet alleen geweldig voor op kantoor, maar ook voor casual overdag. Shalimar kan echt een geweldige kenmerkende geur zijn die je gewoon kunt dragen wanneer je maar wilt.

Chanel No.5

Topnoten: aldehyden, ylang-ylang, neroli, bergamot en perzik
Hartnoten: iris, jasmijn, roos en lelietje-van-dalen
Basisnoten: Sandelhout, Vanille, Eikenmos, Patchouli en Vetiver
Beste seizoenen om te dragen: herfst, winter en lente
Gelegenheden: formeel en casual
Tijd van de dag: overdag en ‘s nachts
Levensduur: 8+ uur

Chanel No.5 opent met een typische Chanel-geur. De aldehyden bevinden zich aan de voorkant, ondersteund door veel bloemige, fruitige en citrusachtige noten. Je kunt de verdovende geur van ylang-ylang, een gele bloemige noot, de zoete en sappige geur van perzik en een levendige geur van verschillende citrusnoten oppikken. Hoewel dit klinkt alsof er veel aan de hand is, gebeurt het op een vlotte en gemakkelijke manier.

Naarmate het parfum vordert, verschijnen er meer bloemige noten. Er is de frisse en stijlvolle geur van roos, de van nature zoete jasmijn en een poederachtig vleugje iris. Deze gaan allemaal prachtig samen met de frisse maar dichte opening. Op dit punt kun je echter ook een warme en rijke geur van sandelhout oppikken.

Het sandelhout wordt geleidelijk sterker en wordt uiteindelijk ondersteund door de noten van vanille, patchouli en vetiver. De vetiver is droog en houtachtig, terwijl de vanille en patchouli een natuurlijk ruikende zoetheid afgeven. Dit alles resulteert in een parfum dat zowel fris als warm ruikt, met een zwaardere nadruk op de warmere kant. Uiteraard gebeurt dit allemaal op een typische Chanel-achtige manier.

Door de nadruk op de warmere noten kan dit parfum het beste gedragen worden tijdens de koudere maanden, maar het zal ook uitstekend werken in de lente. Tijdens deze maanden kan er echt niets mis gaan met deze geur, omdat hij eigenlijk overal past. Dit omvat het kantoor, of u nu in een semi-informeel kantoor werkt of in een strikt formele kantoorruimte.

Guerlain Mon Guerlain

Topnoten: Lavendel en Bergamot
Hartnoten: iris, sambac jasmijn en roos
Basisnoten: vanille, cumarine, sandelhout, zoethout, benzoë en patchouli
Beste seizoenen om te dragen: lente en herfst
Gelegenheden: formeel en casual
Tijd van de dag: Overdag
Levensduur: 8+ uur

De opening van Mon Guerlain laat ons meteen kennismaken met de toon van vanille. De vanille is lichtzoet met een romig gevoel. Samen met de vanille is de noot van iris, die een dicht en poederachtig gevoel afgeeft. Dit poederachtige gevoel verzacht de vanille, dempt de zoetheid en accentueert de romige eigenschappen.

Kort na de opening kun je een aromatische ondertoon van lavendel oppikken. De lavendel is in het begin eigenlijk vrij sterk, maar snel daarna nestelt het zich in een verfrissende achtergrondgeur. Samen met lavendel zijn er hints van verse roos en zoete sambac jasmijn . Sambac Jasmijn is vooral bekend om zijn romantisch zoete geur, maar net als bij de vanille wordt de zoetheid verzacht.

In de drydown worden we plotseling begroet door een sterke geur van romig sandelhout. Het sandelhout past perfect bij de vanille, omdat beide een beetje zoet en romig zijn, maar het sandelhout voegt een fijn en geaard gevoel toe aan het parfum dat het veel stijlvoller en professioneler maakt. Over het algemeen is dit een ietwat zoet, poederachtig, romig en houtachtig parfum dat perfect is voor elke vrouw.

Mon Guerlain is absoluut een parfum dat aan de rijkere kant is, maar er zijn ook een aantal frissere invloeden. Dit zorgt voor een uitgebalanceerde geur die goed past bij de koelere overgangsseizoenen van herfst en lente. Tijdens deze seizoenen draag je deze gemakkelijk de hele dag nonchalant, maar dankzij de poederachtige en classy feel doet hij het ook wonderbaarlijk goed op kantoor.

Versace Bright Crystal

Topnoten: Yuzu, granaatappel en waterige noten
Hartnoten: pioenroos, lotus en magnolia
Basisnoten: Musk, Mahonie en Amber
Beste seizoenen om te dragen: lente en zomer
Gelegenheden: formeel en casual
Tijd van de dag: Overdag
Levensduur: 6-8 uur

De opening van Bright Crystal doet zijn naam meteen eer aan. De openingsgeur is helder en fris met de noten van yuzu en granaatappel aan de voorkant. De yuzu is fris en een beetje zuur, terwijl de granaatappel eigenlijk best zoet is. Deze twee fruitige noten worden ondersteund door een leiachtige, aquatische ondertoon die door het hele parfum zal voortduren .

Al snel na de opening gaat de frisse geur van aquatische en citrusachtige noten gepaard met een verfrissend vleugje bloemige noten. Hints van pioenroos, lotus en magnolia zijn allemaal aanwezig, wat een zachte en stijlvolle sfeer aan de geur toevoegt. Deze geur blijft lang hangen en wordt in de tussentijd alleen iets zoeter.

Naarmate het parfum begint op te drogen, kun je een vleugje warme en zoete amber oppikken, evenals frisse en schone musk. Hoewel de amber warm en zoet is, is de frisheid nog steeds het sterkst in deze compositie, waardoor je een stijlvol en gemakkelijk in de hand liggend aquatisch/citrus/bloemig parfum krijgt.

Het mooie van Bright Crystal is de gemakkelijke en makkelijk te houden geur die er op de een of andere manier in slaagt om stijlvol en geschikt voor kantoor te blijven. Je kunt deze net zo gemakkelijk dragen op een leuke dag op het strand, maar zelfs op kantoor doet hij het geweldig . De zachte projectie helpt in dat opzicht ook echt, aangezien Bright Crystal zelden aanstootgevend of overweldigend zal overkomen.

Chanel Coco Mademoiselle

Topnoten: sinaasappel, mandarijn, bergamot en oranjebloesem.
Hartnoten: Turkse roos, jasmijn, mimosa en ylang-ylang.
Basisnoten: Patchouli, Witte Musk, Vanille, Vetiver, Tonkaboon en Opoponax .
Beste seizoenen om te dragen: lente, zomer, herfst en winter
Gelegenheden: formeel en casual
Tijd van de dag: overdag en ‘s nachts
Levensduur: 8+ uur

Coco Mademoiselle opent met een sprankelende geur van veel verschillende citrusnoten. Er is een sappige zoete geur van mandarijn en sinaasappel aanwezig, een heldere en levendige geur van bergamot en een schone geur van oranjebloesem. Al deze noten zijn gedaan op een manier die het typisch Chanel maakt; je weet dat dit een Chanel is, gewoon door de geur te ruiken en zonder de fles te zien.

Al snel na de opening kunnen we een bos bloemige noten oppikken. Deze bloemige noten voegen een zekere dichtheid toe aan de geur, waardoor deze wat zwaarder en donkerder lijkt zonder de frisheid weg te nemen. Na verloop van tijd begint het parfum echter rijker en zoeter te worden, waarbij de frisheid van de opening gedeeltelijk achterblijft.

Dit gebeurt echter niet tot het droog is. In de dry down vind je zoete en rijke noten zoals patchouli, vetiver, vanille en tonkaboon. De meeste hiervan zijn relatief zoet en hebben een soort romig of donker aspect. Deze, gecombineerd met de frisse noten van de opening, zorgen voor een buitengewoon interessante geur die zowel fris als donker aanvoelt.

Coco Mademoiselle is het perfecte voorbeeld van een geweldige kenmerkende geur. Het werkt niet alleen goed in elk seizoen, maar ook in elke omgeving. Het is een bijzonder goede keuze om deze naar kantoor te dragen, omdat dit parfum gezaghebbend, maar vriendelijk overkomt . Het is stijlvol en onmiskenbaar vrouwelijk en straalt zelfvertrouwen en stijl uit.

Giorgio Armani Si

Topnoten: Cassis
Hartnoten: meiroos en fresia
Basisnoten: Vanille, Patchouli, Ambroxan en Houtachtige Noten
Beste seizoenen om te dragen: herfst en winter
Gelegenheden: formeel en casual
Tijd van de dag: overdag en ‘s nachts
Levensduur: 8-10 uur

De opening van Si is krachtig en licht zoet met noten van roos en cassis aan de voorkant. De cassis is vrij zoet en de roos heeft die typische zoete en frisse rozengeur. Samen zorgen ze voor een krachtige opening die niet tegenhoudt. Het moet worden vermeld dat, hoewel sterk, de opening niet overweldigend of aanstootgevend is.

Een tijdje na de opening kunnen we de toevoeging van verschillende houtachtige noten beginnen op te merken. Met de houtachtige noten komt een warme en houtachtige geur, maar ook een groene en aromatische geur. Dit frisse en aromatische gevoel zorgt voor een perfecte balans tussen de aanvankelijk sterke opening en zorgt ervoor dat dit parfum in toom wordt gehouden.

Dat is vooral belangrijk als we bij de dry-down aankomen, omdat dit het punt is waar een zoete geur van vanille begint te verschijnen. Maar dankzij het hout blijft de vanille zacht en romig, waardoor het een veel professionelere uitstraling krijgt. Over het algemeen krijg je een rijk en zoet parfum dat ruikt naar roos, vanille en verschillende houtachtige noten.

Met de nadruk op de warmere en zoetere noten, kan dit parfum het best worden gedragen tijdens de koudere maanden. Ondanks de frisheid iets te sterk voor de warme zomerdagen. Wanneer de temperaturen echter lager zijn, is deze stijlvolle en luxueuze geur perfect voor vrijetijdskleding, maar nog beter in een formele omgeving zoals op kantoor. Dit parfum is zacht en romig en ziet er professioneel, schoon en zelfverzekerd uit.