Hoe kies je een nieuwe douche?

Last updated: juni 10, 2024

Het verbouwen van een badkamer is al een hele klus, maar dit begint allemaal natuurlijk bij het uitzoeken van de nieuwe meubels en items in de badkamer. Zo is de douche een groot en belangrijk element in de badkamer. Je kunt hierbij kiezen voor een standaard douchecabine of juist een ruime inloopdouche. Ook zijn er verschillende douchekoppen met bijvoorbeeld een massagestraal of een regendouche. Hoe kies je de beste douche voor je nieuwe badkamer?

De plek van de douche

Als je een badkamer gaat verbouwen, begin je met de indeling van de ruimte. Wil je alleen een douche of ook een ligbad? Wat er mogelijk is, is natuurlijk afhankelijk van de oppervlakte en de grootte van je badkamer.  Houd er met het kiezen van de indeling rekening mee dat niet elke opstelling mogelijk is. Bij het plaatsen van een douchecabine moet je bijvoorbeeld ook rekening houden dat de deuren van de cabine geheel open kunnen en je makkelijk de douche kunt betreden. Als dit niet mogelijk is, kun je misschien beter kijken naar een open douche, zoals een inloopdouche.

inloopdouche cabine

Welke douche wordt het?

Er zijn diverse modellen douche waar je uit kunt kiezen. Zo kan er bij een open douche voor een vrijstaande wand gekozen worden, of juist in een hoek met 1 wand die geplaatst wordt. Ook qua cabines kun je veel kanten op. Ze zijn er vierkant, rechthoekig, kwartrond, of ideale hoekmodellen. Welke hierbij ideaal is, is maar net welke afmeting je kwijt kunt.  Hierbij kun je kiezen of je een douchecabine met een douchebak kiest of je kunt ze direct op de vloer monteren. Een douchebak biedt vaak meer stabiliteit omdat het stroever is, terwijl tegels weer zorgen voor een ruimtelijker effect. Houdt hoe dan ook rekening met de afmeting van de douche. Houd er rekening mee dat je genoeg beweegruimte hebt en dat de wanden hoog genoeg zijn om het spatwater tegen te houden.

De afwerking

De afwerking van de douche is natuurlijk de douchekraan. Dit maakt het plaatje helemaal compleet. Ze zijn er in verschillende kleuren en afwerkingen zoals: chroom, goud, mat zwart, koper of rvs-look. Elke kleur en elk materiaal zorgt weer voor een andere uitstraling. Door bijvoorbeeld een gouden regendouche te kiezen kun je direct een blikvanger in de badkamer creëren, terwijl een mat zwarte uitvoering juist weer zorgt voor een industrieel tintje. Op deze manier kun je een mooi geheel maken van de badkamer.

Plaats een reactie