Waarom iemand verrassen zo leuk is

Last updated: juni 4, 2024

Verrassingen, wie houdt er eigenlijk niet van? Een boeket rozen van je partner omdat hij je zo lief heeft, een doos chocolade omdat je altijd belangeloos oppast, een heerlijke parfum van je zoon want hij vindt jou de liefste moeder. Maar behalve in cadeautjes zitten verrassingen ook in andere dingen. Een surpriseparty die door je collega’s voor je jubileum is georganiseerd of een weekendje weg dat buiten jouw weten om door jouw naasten is geregeld. Compleet verrast omdat familie uit Nieuw-Zeeland onverwachts bij jou op de stoep staat of een berichtje dat jullie jezelf binnenkort grootouders mogen noemen. Omdat jezelf ervaart hoe fijn het is, is het ook zo leuk om een ander te verrassen.

Een beetje romantiek kan niemand weerstaan

Mag het allemaal wel wat spannender in jullie relatie? Verras je partner dan met een lief gebaar. Maak zijn lievelingsmaaltijd, ook al vind je dat zelf helemaal niet lekker. Of plan een avondje Netflix kijken in met haar lievelingsserie. Bij thuiskomst heb je de kaarsen al aangestoken en de hapjes en drankjes staan klaar. Lekker knus samen op de bank, romantischer kan bijna niet. Maak samen een heerlijke wandeling in het bos of op het strand. Na afloop heerlijk genieten van een kop warme chocolademelk met een dot slagroom. Of regel op zijn werk dat hij een paar dagen vrij heeft zonder dat je partner het weet. Bij thuiskomst na een dag werken heb je de koffers klaar staan en vertrekken jullie naar een hotel dat jij geboekt hebt. Het zijn de kleine, onverwachtse dingen die het doen.

Waarom iemand verrassen zo leuk is

Verras je zakelijke relaties

Heb je een eigen onderneming? Ook je zakelijke relaties kun je verrassen met een aardigheidje. Gewoon om te laten zien hoe blij je met ze bent. Tijdens de feestdagen zoals kerst doet iedere ondernemer dat eigenlijk al. Kies daarom een periode uit dat ze juist geen verrassing verwachten. Zoals bijvoorbeeld net voor aanvang van de zomer. Laat opvouwbare tassen bedrukken met de naam van je onderneming of bedrijfslogo. Stop in de tas een bedrukte strandbal, een zonnebril en een cap. Bevestig er een kaartje aan dat je ze een fijne vakantie wenst namens jezelf en je collega’s. Zeker weten dat je relaties aangenaam verrast zijn met zo’n tas met inhoud. Heb je medewerkers die er graag op uit gaan? Geef hun bedrukte katoenen tassen. Kunnen ze tijdens hun uitje mooi reclame maken voor je onderneming.

Iedereen houdt van verrassingen

Het is haast niet voor te stellen dat er mensen zijn die beweren dat ze niet van verrassingen houden. Het hoeft niet altijd iets groots te zijn, maar het is meer de moeite die je voor iemand neemt. Stuur af en toe een kaartje: alleen dat maakt al dat iemand zich blij verrast voelt. Of neem wat lekkers bij de koffie mee wanneer je bij oma op bezoek gaat. Het gaat niet om dat lekkers of het kaartje sturen, het gaat om het lieve gebaar. En: wie goed doet, goed ontmoet. Dat betekent dat andersom jij ook wordt verrast, juist op momenten dat je het niet verwacht. En dat is hartstikke leuk!

Plaats een reactie