Zijn walnoten gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Walnoten: erg gezond om regelmatig te eten!

Net als veel noten zijn ook walnoten erg goed om met enige regelmaat te eten. Het is zelfs een van de meest gezonde noot-soorten die er zijn. In dit artikel leggen we uit waarom walnoten zo gezond zijn.

In walnoten zitten veel anti-oxidanten

Walnoten bevatten in vergelijking met andere noten de meeste anti-oxidanten. Deze zijn erg goed voor ons, omdat ze de vrije radicalen (voor ons lichaam schadelijke stoffen) tegengaan. De vrije radicalen zijn een belangrijke oorzaak van veel ziektes, waaronder kanker. Het eten van zo’n 7 walnoten per dag zou de kans op hart- en vaatziektes flink verkleinen. Ook de kans op diabetes type 2 wordt flink verlaagd. Walnoten zijn ook gezond om te eten voor mensen met een zwakke lever of darmproblemen. Daarnaast hebben ze een positief effect op het elastisch houden van onze aderen.

Naast deze anti-oxidanten bevatten walnoten ook veel gezonde vitamines, mineralen, vezels en eiwitten.

Waarom eten we maar weinig walnoten?

Veel mensen beseffen niet dat het regelmatig eten van (wal)noten een gezonde en goede keuze is. Dit komt o.a. omdat veel mensen denken dat er veel vet en calorieën in walnoten zitten. Toch hoeft dit geen reden te zijn om walnoten niet te eten. Er zitten namelijk veel onverzadigde en enkelvoudig verzadigde vetten in. Deze verstoppen de aderen dus niet. Ook over de calorieën in walnoten hoeft men zich geen zorgen over te maken. Wanneer men geen grote porties eet zorgen walnoten niet voor overgewicht. Het eten blijkt juist al snel een verzadigd gevoel te geven, waardoor mensen minder veel eten.

Plaats een reactie