Zijn pinda’s gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Pinda’s: een gezond tussendoortje!

Last updated: juni 9, 2024

Pinda’s zijn (net als veel andere noten en zaden) erg gezond om te eten. Eigenlijk valt de pinda onder de peulvruchten. De gezondheidseffecten van de pinda zijn dan ook grotendeels gelijk aan de effecten van andere peulvruchten (bonen, erwten, etc).

Pinda’s bevatten veel gezonde stoffen, waardoor het goed is om regelmatig een portie te eten. Het wordt zelfs aangeraden om twee keer per week zo’n 30 gram pinda’s te eten. Pinda’s zijn een goede bron van vitamine E, B3, B9, eiwitten en anti-oxidanten. Ook bevatten pinda’s veel tryptofaan, dit is een aminozuur die het lichaam gebruikt om serotonine aan te maken. Dit is een stof die effect heeft op de stemming, het zelfvertrouwen, de slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust van mensen.

Een pinda bevat veel gezonde vetten, die goed zijn voor het hart. Het regelmatig eten van de pinda verkleint de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk. De effecten van deze vetten zijn veelal gelijk aan de effecten van het eten van vis. Pinda’s bevatten ook veel mineralen zoals calcium, magnesium en zink.

Zijn pinda’s dikmakers?

In pinda’s zitten een hoop calorieën en vet. Maar, door de hoge verzadigingswaarde zijn het zeker geen dikmakers. Een paar pinda’s zorgen ervoor dat je al snel minder trek krijgt en geen ongezonde tussendoortjes zult gaan eten. Het regelmatig eten van pinda’s is dus aan te raden.

Plaats een reactie