Waarom is groene thee gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Groene thee, een gezonde wonderthee!

De laatste jaren wordt het ook in west Europa steeds populairder: groene thee! En dat is niet voor niets. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat groene thee een soort wondermiddel is, dat helpt tegen veel nare kwaaltjes en ziektes. Het is dan ook niet zo gek dat men in Azie al duizenden jaren lang deze gezonde drank drinkt. Dagelijks een paar koppen groene thee is een gezonde keuze! Maar waarom eigenlijk? En welke gezondheidseffecten brengt het met zich mee? Dat hebben wij voor u uitgezocht!

Waarom is groene thee zo gezond?

Het belangrijkste aan groene thee is dat de thee bomvol anti-oxidanten zit. Deze anti-oxidanten gaan vrije radicalen in het lichaam tegen, die voor celveroudering kunnen zorgen. Dit betekent dat het verouderingsproces van het lichaam wordt vertraagt. De belangrijkste anti-oxidanten in groene thee zijn de polyfenolen. Deze hebben een antibacteriële werking en hebben een positief effect op de bloedsuikerspiegel, het hart, de lever en de bloeddruk. Ook heeft het drinken van groene thee een positief effect op het cholesterolgehalte. Het verkleint de effecten van LDL-cholesterol (slechte cholesterol) en vergroot juist het effect van HDL-cholesterol (goed cholesterol).

Groene thee werkt kalmerend

Ondanks dat er cafeïne (ook wel bekend als theïne) in groene thee zit, werkt de thee kalmerend. Dit betekent niet dat het een thee is voor het slapen gaan. De cafeïne in de thee zorgt ervoor dat u scherp wordt en u goed kunt concentreren. Het is daarmee een gezonde keuze, wanneer u van koffie af wilt stappen!

Afvallen met groene thee

Wanneer u bezig bent met een dieet doet u er goed aan om dagelijks een stuk of drie koppen groene thee te drinken. De anti-oxidanten (daar zijn ze weer) in de groene thee zorgen er namelijk voor dat uw spijsvertering beter gaat werken. Door de betere werking van de spijsvertering zal uw lichaam eerder over gaan tot vetverbranding, wat er voor zorgt dat de kilo’s er sneller af zullen vliegen! Dit gaat erg snel, dagelijks drie koppen groene thee heeft als effect dat u binnen enkele maanden al de eerste kilo’s kwijt bent!

Plaats een reactie