Zijn salades gezond of niet?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Is salade zo gezond als we denken?

Last updated: mei 30, 2024

Salades: een veelvuldig gegeten gerecht wereldwijd. Salade is erg populair omdat er veel mee gevarieerd kan worden. Groenten, vlees, vis, dressings, fruit.. het kan allemaal gemengd worden tot een lekkere salade. Veel mensen eten salades omdat ze denken dat deze erg gezond zijn. Maar is dit wel zo?

Ja, salades zijn meestal gezond!

Wees gerust: vaak zijn salades gezond om te eten. Maar er zijn wel veel zaken waar u op moet letten, wilt u inderdaad een gezonde maaltijd hebben. Er zijn namelijk ook veel salades die stukken minder gezond zijn en zelfs heuse calorie-bommen zijn. Zo bleek uit recent onderzoek dat veel salades die de grote fastfoodketens verkopen ontzettend veel calorieën bevatten, soms zelfs meer dan de broodjes hamburger en dergelijke die daar verkocht worden.

Tips voor het maken van een gezonde salade

Veel salades zijn gemakkelijk om zelf te maken. Om een gezonde salade te maken is het belangrijk dat u vooral verse groenten als ingrediënten gebruikt. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan wortelen, sla, tomaten, etc. Deze zijn gezond en bevatten veel voedingsstoffen. Verse vis kan een goede toevoeging zijn aan een gezonde salade. Meestal doet u er geen goed aan om salades te maken of te kopen als daar vlees in is verwerkt. Vaak zijn deze gefrituurd, waardoor de salade verre van gezond wordt.

Een gezonde salade maken? Kies een juiste dressing

Veel mensen voegen een dressing toe aan een salade om ervoor te zorgen dat deze niet te droog wordt en om de salade een extra smaak te geven. Toch kunnen deze dressings de salade een stuk minder gezond maken, omdat sommige veel vet en/of suiker bevatten. Hierdoor voegt u een hoop calorieën aan de salade toe, zonder dat u dit misschien door hebt. Let er daarom op dat u een vetarme dressing kiest zonder veel suikers, of neem helemaal geen dressing.

Plaats een reactie