Is Maltodextrine ongezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Maltodextrine, ongezond maar veel gegeten!

Maltodextrine is een stof die aan veel van ons dagelijks eten wordt toegevoegd door fabrikanten. De stof Maltodextrine valt onder de categorie levensmiddelenadditieven. Het is een wit poeder dat uit aardappelen en mais wordt gehaald, vooral in de VS.

De stof wordt vaak in combinatie met andere zoetstoffen gebruikt. Maltodextrine wordt vooral gebruikt als droge hartige of zoete coating voor snacks en chips. Maltodextrine wordt gebruikt als vervanger voor suiker. Het kan u dus helpen om minder suiker te consumeren.

Maltodextrine wordt ook veel gebruikt door sporters, als goede aanvulling van koolhydraten. Maar is Maltodextrine niet ongezond voor ons?

Er is veel discussie, maar Maltodextrine is in ieder geval niet giftig. Voor de meeste mensen is het geen probleem om de stof binnen te krijgen. Wel kan het innemen van de stof problemen geven bij mensen die lijden aan coeliakie. Dit omdat Maltodextrine in Europa uit graan wordt gemaakt, waardoor het gluten kan bevatten.

Plaats een reactie