Zijn pistachenoten gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Pistachenootjes, een gezond tussendoortje!

Last updated: mei 31, 2024

Pistachenoten zijn afkomstig van de Pistache, een kleine boom die oorspronkelijk alleen in Azie groeide maar tegenwoordig ook veel in Europa wordt gekweekt vanwege haar eetbare, groene zaden. Dit zijn de pistachenoten.

Pistachenoten worden verwerkt in veel verschillende producten, waarvan het ijs waarschijnlijk een van de meeste bekende is. Wat veel mensen echter niet weten is dat de pistachenoot ook erg gezond voor ons is.

Uit recent onderzoek is gebleken dat het regelmatig eten van pistachenoten voor een significante cholestorol-verlaging zorgt. Dit is goed voor mensen met een te hoog cholestorol-gehalte. Want een te hoog cholesterol-gehalte is slecht voor ons hart en onze bloedvaten. Ook hebben pistachenoten een gunstig effect op onze ogen.

Daarnaast bevatten pistachenoten ook erg veel voedingsstoffen. Zo zitten ze bomvol vitamine B1, vitamine B6, vitamine E, foliumzuur en magnesium. Ook zitten er erg veel anti-oxidanten in de pistachenoot. In een portie van 30 gram zitten al meer anti-oxidanten dan in een normaal kopje groene thee.

Een mooi bijkomend voordeel is dat er maar weinig calorien in de nootjes zitten. Het is daarom een gezond product om te eten, ook tijdens het afvallen.

Plaats een reactie