Zijn mosselen gezond? En waarom dan?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Mosselen zijn gezond om te eten!

Veel mensen zullen het niet hun lievelingsgerecht vinden: mosselen. Je moet er van houden, deze weekdieren. Toch worden ze wereldwijd veel gegeten. De zilte, zoete smaak wordt door sommigen erg lekker gevonden. Maar zijn mosselen eigenlijk gezond? En hoe zit het met de Nederlandse mosselsoort, zijn deze ook gezond? Wij zetten het op een rijtje!

Mosselen zijn inderdaad gezond om te eten. Ze zitten bomvol eiwitten, de bouwstenen van het lichaam. Het is belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen, waarvoor mosselen een goede aanvulling zijn. Daarnaast zitten er in mosselen veel mineralen, vitamines, kalk, jodium en fosfor. De hoeveelheid vet in de mosselen is te verwaarlozen. Een mossel heeft slechts een vetgehalte van zo’n 1%, maar deze soort vet behoort tot de onverzadigde vetzuren waardoor deze ook nog eens niet schadelijk voor mensen is. Ook heeft het geen verhogend effect op het cholesterol-gehalte, iets wat veel mensen denken.

Ook Nederlandse mosselen zijn gezond. Op het internet zijn verhalen te lezen van mensen die denken dat de Nederlandse mosselen minder gezond zijn door vervuiling van de Noordzee. Dit valt echter erg mee. De negatieve effecten hiervan wegen niet op tegen de positieve effecten die het eten van mosselen met zich mee brengt.

Let echter wel op: ook van mosselen kun je er té veel eten. Dit geldt echter voor vrijwel al ons voedsel.

Plaats een reactie