Waarom is Zalm zo gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Zalm, een gezonde vette vis!

Veel mensen zien het als één van de lekkerste vissoorten die er bestaat: zalm. Deze vissoort komt oorspronkelijk vanuit rivieren op het noordelijk halfrond, maar leven tegenwoordig wereldwijd door de vele uitzettingen. Vroeger werd er veel op zalm gevist, maar tegenwoordig wordt zalm ook veel gekweekt. Vooral in het noorden (Zweden, Noorwegen, Canada, etc.) wordt veel zalm gekweekt. Het is over de hele wereld een geliefde vissoort om te eten, maar is het ook gezond? Dat zochten wij voor u uit!

Ja, zalm is gezond! Maar waarom?

Zalm is erg gezond om regelmatig te eten, net als veel andere vissoorten. Zalm bevat redelijk veel vetten, maar dit zijn goede vetten. In zalm zitten veel omega 3 vetzuren. Deze zijn erg gezond voor mensen. Ze verkleinen o.a. de kans op hart- en vaatziekten, artritis (ontsteking van gewrichten) en depressies. Daarnaast zorgen ze voor een goede groei van het lichaam en zijn ze goed voor onze hersenen, zenuwen, huid en ogen.

Ook zorgen deze vetzuren ook voor een verlaging van het cholesterol-gehalte. Dit is gezond voor een mens, omdat we door onze westerse leefstijl vaak een te hoog cholesterol-gehalte hebben. Dit vergroot de kans op o.a. hart- en vaatziekten namelijk aanzienlijk en brengt nog meer gezondheidsrisico’s met zich mee.

Maar is zalm niet ongezond door onze vervuilde zeeën?

Vis is van zichzelf erg gezond om op te eten. Er zijn echter mensen die beweren dat het tegenwoordig helemaal niet zo gezond is om vis (en dus ook zalm) te eten, omdat ze uit onze veel te vervuilde zeeën worden gevangen. Hierdoor zouden er te veel ongezonde stoffen in de vis zitten, die voor mensen de kans op kanker zouden verhogen. Vooralsnog is dit echter geen reden om te stoppen met het eten van vis. De positieve effecten wegen nog steeds op tegen de negatieve effecten.

Plaats een reactie