Is muntthee gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Muntthee, een bijzonder gezonde thee!

Last updated: juni 3, 2024

Muntthee is eigenlijk geen echte thee. De reden waarom is simpel; in echte thee hoort thee te zitten. In muntthee is dit niet het geval, deze bevat alleen de munt. Dit neemt niet weg dat muntthee een erg populaire thee is, al duizenden jaren lang. Dit heeft mede te maken met de medische werking die de thee heeft.

Zoals gezegd bevat muntthee het kruid munt. Munt (Mentha) is een geslacht van meerjarige planten uit de lipbloemenfamilie. Ze hebben sterk geurende stoffen die gebruikt worden in diverse producten als smaak- en geurstof, bijvoorbeeld in snoep en tandpasta. Deze kruid heeft veel positieve gezondheidseffecten voor de mens:

De gezondheidseffecten van munt(thee)

Munt heeft veel medische werkingen. Het is dan ook niet gek dat muntthee al duizenden jaren lang een populaire drank is in meerdere culturen. De munt heeft vooral een goede werking op de darmen en maag.

Muntthee is goed om te drinken wanneer u last heeft van bijvoorbeeld een griepje. De munt heeft een slijm-oplossende werking en werkt mede daarom aan het beter voelen tijdens een verkoudheid. Ook bij ademhalingsproblemen kan munt helpen door bijvoorbeeld een stoombad met munt te nemen. Dit werkt ook ontspannend voor de spieren.

Zoals gezegd heeft muntthee ook een helende werking bij maagproblemen. Het helpt de eetlust te bevorderen en zorgt voor afscheiding van verterings-sappen. Ook zorgt het voor afvoer van darmgassen en misselijkheid.

Last van reis-ziekte? Drink muntthee voor vertrek.

Wanneer u vaak last heeft van reisziekte is het een goede tip om voor vertrek een lekker kopje muntthee te drinken. Dit kan helpen de reis te verzachten.

Plaats een reactie