Zijn bonen gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Bonen, een gezonde keuze!

Veel mensen eten ze regelmatig: bonen. Maar wat veel mensen niet weten is dat dit een erg gezonde keuze is! Bonen zijn er in vele soorten en maten, maar de meeste blijken erg gezond om regelmatig te eten. Wij hebben voor u uitgezocht waarom het zo gezond is om bonen in uw voedingspatroon op te nemen.+

Bonen zijn erg voedzaam. Ze bevatten veel gezonde stoffen, die ons lichaam hard nodig heeft. Een belangrijke voedingsstof die in grote mate in bonen wordt gevonden zijn vezels. In een normale portie bonen zit al snel de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vezels. Vezels hebben een positief effect op meerdere zaken in uw lichaam. Zo dragen ze bij aan een gezonde stoelgang en helpen ook bij een gezonde darmflora. Ook hebben de vezels een positief effect op uw cholesterolgehalte, iets dat in deze fastfood-maatschappij een erg goed iets is.

Naast de vezels zitten er ook veel anti-oxidanten in bonen. Deze zijn belangrijk voor uw lichaam, omdat ze schadelijke stoffen in het lichaam onschadelijk maken. Deze schadelijke stoffen zijn vaak vrije radicalen, die u o.a. binnenkrijgt uit sigarettenrook en vervuilde lucht. Het eten van bonen helpt het effect hiervan verlagen.

Helpt het eten van bonen bij afvallen?

Ook wanneer u probeert af te vallen is het eten van bonen geen slecht idee. Er zitten namelijk maar weinig calorieën in, terwijl u zich snel verzadigd zult voelen. Meerdere studies hebben aangetoond dat mensen die regelmatig bonen eten flink minder kans hebben op overgewicht. Waarschijnlijk komt dit omdat u zich snel verzadigd zult voelen en daarom niet meer eet dan eigenlijk nodig is. Handig, zeker wanneer u wilt afvallen!

Let op: er zijn veel soorten bonen!

Er zijn veel verschillende soorten bonen, waarbij de ene soort gezonder is dan de ander. Over het algemeen zijn ze echter gezond. Wij zullen binnenkort nieuwe artikelen plaatsen met betrekking tot de verschillende soorten. Hou deze site daarom in de gaten.

Plaats een reactie