Is boerenkool gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Boerenkool, een lekkere gezonde groente!

Last updated: juni 9, 2024

In Nederland eten we het al jaren: boerenkool. We maken er meestal een heerlijke stamppot van, maar er zijn ook veel andere gerechten die we met boerenkool kunnen bereiden. De afgelopen jaren is boerenkool echter niet alleen in Nederland meer populair: ook in Amerika is boerenkool erg populair! Wat veel mensen niet weten is dat boerenkool ook erg gezond is. Wij leggen uit wat er nou zo gezond is aan boerenkool.

Boerenkool zit vol anti-oxidanten!

In een portie boerenkool zitten erg veel antioxidanten. De belangrijkste twee antioxidanten zijn de carotenoïden en flavonoïden. Het is belangrijk om genoeg antioxidanten binnen te krijgen om de cellen in je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Hiermee verklein je de kans op verschillende soorten kanker.

Er zitten veel vitamines in boerenkool

In boerenkool zitten erg veel vitamines die goed zijn voor onze gezondheid. Zo zit er in één portie boerenkool ruim 1300% van de (door Amerikaanse instituten) aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K. Daarnaast zit er ruim 130% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A in. Deze vitamines zijn goed voor onder andere onze weerstand, botten en gebit. Tot slot zit er ook nog veel vitamine C in boerenkool: dit verkleint de kans op ziektes en is goed voor ons immuunsysteem.

Naast al deze vitamines zit boerenkool ook vol mineralen waaronder: kalium, ijzer, magnesium, fosfor. Ook de vezels in boerenkool zijn gezond voor ons. Ze bevorderen onze spijsvertering.

Onze conclusie: schep nog eens op!

Zoals je kunt lezen zit er boerenkool vol met goede voedingsstoffen. U doet er daarom niet verkeerd aan om regelmatig boerenkool als maaltijd te eten!

Plaats een reactie