Is bleekselderij gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Bleekselderij, een erg gezonde groente!

Bleekselderij is een groentesoort die op veel manieren kan worden gegeten. Bleekselderij wordt vaak als ingrediënt voor soepen, salades en sauzen gebruikt. Van de bleekselderij wordt de bladsteel gegeten. Het heeft een eigenaardige, frisse smaak die lang niet iedereen even lekker vindt. Toch is het niet onverstandig om regelmatig bleekselderij te gebruiken bij uw maaltijd. Het is namelijk een erg gezonde groente!

Bleekselderij is onder andere zo gezond omdat er veel vitamines inzitten. Zo zit er veel vitamine C en vitamine B in. Het is belangrijk om genoeg vitamine C binnen te krijgen: dit heeft je lichaam nodig om een goede weerstand op te bouwen en te behouden. Ook helpt vitamine C je gezond te houden omdat de vitamine een anti-oxidant is die je beschermt tegen allerlei schadelijke factoren. Vitamine B is eigenlijk een verzamelnaam voor acht verschillende vitamines (Vitamine B1, vitamine B2, etc.).

De verschillende soorten vitamine B hebben meerdere functies in het menselijk lichaam en zijn onmisbaar voor een goede gezondheid. Bleekselderij is dan ook een gezonde keuze!

Naast deze vitamines bevat bleekselderij ook veel kalium. Kalium is een erg belangrijke voedingsstof voor ons lichaam. Het helpt bij het voorkomen van een (te) hoge bloeddruk en heeft het als effect dat je zenuwstelsel en spieren goed blijven functioneren. Het regelmatig eten van bleekselderij verkleint de kans op een tekort aan kalium.

Bleekselderij is cholesterol-verlagend

Een steeds groter probleem in de westerse wereld is het te hoge cholesterolniveau dat veel mensen hebben. Cholesterol is een vette stof die in ieders lichaam voor komt. Daarnaast krijgen we de stof binnen via ons voedsel en wordt het aangemaakt door de lever.

Veel mensen in de westerse wereld krijgen via het voedsel te veel verzadigde vetten binnen. Cholesterol wordt aangemaakt uit deze verzadigde vetten en daardoor stijgt het cholesterolniveau. Wanneer mensen dan ook nog weinig bewegen en bijvoorbeeld roken dan kan het cholesterolniveau snel stijgen. Dit zorgt voor een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Gelukkig houden steeds meer mensen rekening met hun cholesterolniveau. En er is dan ook iets aan te doen: door gezonder te eten krijg je sowieso minder vetten binnen, waardoor het cholesterolniveau in ieder geval niet toeneemt. Daarnaast zijn er veel voedingsmiddelen zoals groenten, fruit en vis die cholesterolverlagend werken. Bleekselderij is er hier één van! Ook daarom is het dan ook niet verkeerd om regelmatig bleekselderij te eten.

Conclusie: voeg regelmatig bleekselderij toe!

Zoals u ziet is bleekselderij een gezonde groente. U doet er dus goed aan om het regelmatig in uw gerechten te verwerken.

Plaats een reactie