Zijn abrikozen gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

(Gedroogde) abrikozen: weinig calorieën; veel voedingsstoffen!

Abrikozen zijn populaire steenvruchten. Oorspronkelijk komen de abrikozen uit Noordoost-China. Pas rond 70 v. Chr. is de vrucht over Europa verspreid. De abrikozen die we nu eten komen veelal uit Spanje, Italië en Turkije.

Abrikozen zijn gezond om regelmatig te eten. Ze bevatten maar weinig calorieën en zijn licht verteerbaar. In abrikozen zitten veel vezels. Deze dragen bij aan een gezond darmstelsel. Bij een tekort aan vezels kan men last krijgen van een trage stoelgang, aambeien of andere darmproblemen. Het regelmatig eten van abrikozen kan helpen dit te voorkomen.

Abrikozen zijn ook gezond doordat ze rijk zijn aan vitamine E. In een portie van honderd gram abrikozen zit zo’n veertig procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine E. Vitamine E beschermt het lichaam tegen beschadigingen van vrije radicalen. Er is wetenschappelijk bewezen dat een hoge dosis vitamine E een flink aantal ziektes kan voorkomen.

Abrikozen bevatten naast vitamine E ook veel provitamine A. Dit is een antioxidant die het lichaam beschermt tegen verschillende soorten kanker en die ook bijdraagt aan een gezonde huid.

Voor het lichaam is het belangrijk dat het voldoende ijzer krijgt. De abrikoos bevat veel ijzer. Dit is belangrijk voor goed zuurstoftransport in het bloed.

Zijn (gedroogde) abrikozen goed voor uw bloeddruk?

U heeft misschien weleens gehoord dat abrikozen een gunstig effect hebben op uw bloeddruk. Dit is inderdaad het geval. De kalium die in abrikozen zit is gezond voor het lichaam; het zorgt voor een betere bloeddruk en helpt ook spieren en zenuwen beter te werken.

Plaats een reactie