Zijn aardbeien gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Aardbeien zijn erg gezond!

Last updated: juni 5, 2024

Een aardbei is een erg gezond stuk fruit, zoals veel mensen waarschijnlijk al wel zullen vermoeden. Een aardbei is erg gezond vanwege het hoge vitamine C gehalte. In een aardbei zitten daarnaast veel vitamine A, B1, B2, natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium en ijzer.

Uit onderzoek van de Tufts University in Medford blijkt dat men door het eten van minstens ééns portie aardbeien per maand het verouderingsproces kan vertragen. Dit heeft te maken met de antioxidanten die in de aardbei zitten. Deze beschermen de membramen van zenuwcellen tegen infectie en oxidatie. Dit vertraagt zowel geestelijk als lichamelijk het verouderingsproces. Daarnaast is het eten van aardbeien goed voor versnelling van wondgenezing.

Mag u aardbeien eten tijdens uw dieet?

Het eten van aardbeien tijdens een dieet is geen probleem. In de aardbei zitten maar weinig calorieën, waardoor ze erg goed zijn tijdens een dieet.

De voedingswaarden van aardbeien

EnergieEiwittenKoolhydratenVetVezels
Per 100g 33kcal 0.82g 11.8g 6.45g 1.8g

Plaats een reactie