Is ananas gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Ananas gezond? Jazeker!

De ananas is een tropische vrucht die van oorsprong groeit in Zuid Amerika. De ananas ontstaat uit kleine besjes die samengroeien tot één vrucht. De ananas kan tot wel 30cm groot worden. De vrucht heeft aan de buitenkant meestal een groen/bruine kleur. De binnenzijde is geel.

De ananas is wereldwijd erg populair, dit is te danken aan zijn zoete smaak. Hierdoor is de ananas ook onder kinderen gewild. Wat veel mensen echter niet weten is dat de ananas ook nog eens erg gezond is. Het regelmatig eten van een portie ananas draagt bij aan een gezonder lichaam. In een ananas zitten veel vitamines waaronder bètacaroteen en vitamine E. Daarnaast bevat de vrucht ook veel mineralen zoals: kalium, magnesium, fosfor, ijzer, koper, mangaan, zink en jodium. Wij hebben voor u op een rijtje gezet welke voordelen het regelmatig eten van ananas voor een mens heeft:

Een ananas zit vol met vitamine C

Uit onderzoek blijkt dat er in een ananas zo’n 130% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C zit. Dit helpt tegen virussen en helpt infecties te voorkomen. De ananas is om deze reden ook goed om te eten tijdens de griep. Het heeft dezelfde werking als een sinaasappel, maar zorgt er ook nog voor dat slijm loskomt en dat hoesten wordt onderdrukt.

Ananas werkt ontsteking-remmend

Het eten van ananas werkt ontsteking-remmend. Daarnaast helpt het bij het genezen van (operatie)wonden.

Ananas is goed voor uw gebit

Regelmatig eten van ananas is goed voor uw gebit, zo blijkt uit meerdere onderzoeken. Het zorgt voor aanzienlijke verbeteringen van het tandvlees.

Het eten van ananas is goed voor uw botten

Ananas helpt bij het opbouwen van stevige botten. De vrucht is rijk aan mangaan, een stof die nodig is om bot en bindweefsel aan te maken. Het helpt kinderen bij het aanmaken van botten, maar ouderen ook bij het versterken van de botten.

De voedingswaarden van een ananas

 EnergieEiwitKoolhydratenVetVezels
Per 100g 61kcal  0.5g 13.5g 0.2g 1.4g

Plaats een reactie