Wat is gezonde voeding?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Tips voor gezonde voeding

Veel mensen kampen met hetzelfde problemen: ze eten niet gezond omdat men steeds minder de tijd neemt om voedsel te bereiden of simpelweg het verkeerde voedsel eet. Gevolg: overgewicht en een verhoogde kans op allerlei ziektes en ongemakken. Het is niet moeilijk om gezond(er) te eten, maar je moet natuurlijk wel weten wat gezonde voeding is. Daarom stellen we de vraag:

Wat is nu eigenlijk gezonde voeding?

Er is ontzettend veel gezonde voeding, waardoor er eigenlijk altijd wel dingen zijn die je lekker vindt. Belangrijk is om gevarieerd te eten. Het is belangrijk om regelmatig af te wisselen wat u eet. Iedere soort voeding heeft zijn eigen voedingsstoffen, maar er is geen enkele soort die in álle voedingsstoffen die een mens nodig heeft voorziet.

Eet groente en fruit

We weten het stiekem allemaal wel: het is belangrijk om voldoende groente en fruit te eten. Het voedingscentrum raad iedereen aan dagelijks tenminste twee stuks fruit en 200g groenten te eten. Dit is erg gezonde voeding. Groenten en fruit zitten namelijk boordevol gezonde vitamines, vezels en mineralen. Het dagelijks eten van de aangegeven hoeveelheid fruit en groenten verlaagt de kans op allerlei ziektes en ongemakken aanzienlijk. Daarnaast krijgt u hierdoor minder trek in ander, ongezonder voedsel.

Eet voldoende vezels

Vezels zijn erg belangrijk om voldoende binnen te krijgen. Ze zorgen voor een gezonde spijsvertering en geven u een verzadigd gevoel. Ook hierdoor krijgt u minder trek in ander, ongezonder voedsel. Vezels zitten o.a. veel in (bruin) brood, groenten, fruit, aardappelen, peulvruchten en noten. Het voldoende eten van vezels is bovendien goed voor uw cholesterol-gehalte.

Pas op met zout

Veel mensen krijgen (veel) meer zout binnen dan ze eigenlijk nodig hebben. Dit is slecht voor ons lichaam. Het verhoogt uw bloeddruk aanzienlijk. Voeg daarom zelf zo min mogelijk zout aan uw gerechten toe, maar ga op zoek naar andere kruiden en specerijen. Wanneer u dit doet, wordt uw voeding alweer een stukje gezonder!

Plaats een reactie