Is tonijn gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Tonijn: een gezonde vis!

Tonijn is de naam voor verschillende soorten oceaanvis, uit de familie van de makrelen. De soorten in het geslacht Thunnus  worden tot de tonijnen gerekend. Over het algemeen kunnen deze vissen erg snel zwemmen, sommige soorten tot wel tachtig kilometer per uur.

Waarom is tonijn gezond?

Wanneer het om gezond eten gaat blijkt dat tonijn een erg goede keuze is. Dit komt door de vele eiwitten die de vissoort bevat. Daarnaast zitten er veel omega 3 vetzuren in, welke ook erg goed voor je zijn. Deze zorgen namelijk voor een goede groei van het lichaam, zijn goed voor onze bloedvaten en ons bloed, onze hersenen, onze zenuwen, huid en ogen. Een flinke lijst dus. Tonijn bevat relatief weinig vet en calorieën. Tonijn zit ook boordevol vitaminen en mineralen.

Het regelmatig eten van tonijn heeft veel voordelen, waaronder:
– Het verminderd de kans op depressies
– Het verminderd de kans op hartproblemen
– Het verhoogd de HDL waarde (goede cholesterol)
– Het verminderd de kans op alzheimer
– Het helpt het verminderen van zicht-problemen
– Het helpt baby’s bij het ontwikkelen van de hersenen

Van de vissoort mag u gerust regelmatig eten, maar wissel het uiteraard ook af met andere vissoorten. Bent u zwanger, dan is het verstandig onderstaande alinea te lezen.

Tonijn tijdens de zwangerschap

Door sommige overheden wordt het eten van tonijn tijdens de zwangerschap afgeraden. Dit komt door de relatief hoge kwik-waardes. De waardes hiervan in tonijn zijn in veel gevallen niet verontrustend, maar omdat ongeboren kinderen en kinderen tot 1,5 jaar hier extra gevoelig voor zijn wordt het eten van tonijn uit voorzorg afgeraden.

Plaats een reactie