Is rooibos thee gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Rooibos thee, gezond voor u en uw kind!

Last updated: juni 6, 2024

In Nederland wordt het steeds meer gedronken, rooibos thee. De thee is afkomstig uit Zuid-Afrika, van een struik die alleen daar groeit. De struik kan na anderhalf jaar voor het eerst worden geoogst en leeft gemiddeld niet langer dan zeven jaar. In Zuid Afrika noemen ze de thee ook wel ‘de nectar van de natuur’. Net als veel thee-soorten is ook rooibos thee een gezonde thee. En niet alleen voor u, maar ook voor uw kind! Maar waarom eigenlijk? En waar is het dan zo goed voor?

Rooibos thee bevat veel anti-oxidanten

Rooibos thee bevat net als veel andere thee-soorten veel anti-oxidanten. Deze anti-oxidanten kunnen vrije radicalen neutraliseren. Dit is goed voor het lichaam, omdat vrije radicalen schadelijk kunnen zijn. Het zijn elektrisch geladen deeltjes die in het lichaam kunnen ontstaan door stress of ouderdom, maar ook via voeding, medicijnen of alcohol naar binnen kunnen komen.

De vrije radicalen zorgen ook voor een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Om deze kans te verkleinen is het drinken van rooibos thee dus ook erg goed. Rooibos thee bevat ruim 50 keer meer anti-oxidanten dan groene thee, wat dus een positief effect kan hebben op uw gezondheid.

Rooibos thee is erg rustgevend

Wanneer u last hebt van stress is een kopje rooibosthee erg geschikt. De kruiden in de thee hebben een rustgevend effect. In tegenstelling tot veel andere thee-soorten bevat rooibosthee geen cafeïne (ook wel bekend als theïne), waardoor het ook een goede keuze is om te drinken voor het slapen gaan. Het zal ervoor zorgen dat u lekker slaapt.

Rooibos thee is goed voor uw stoelgang

Een kopje rooibos thee bevat een klein beetje looizuur, wat een gunstig effect heeft op uw stoelgang. Het heeft een positief effect op uw darmen, waardoor de stoelgang vertraagt. Hiervoor moet u wel met enige regelmaat een kopje rooibos thee drinken.

De anti-allergische werking van rooibos thee

Rooibos thee kan een verzachtende werking hebben bij een allergische reactie. Dit helpt zowel bij baby’s, kinderen en volwassenen. De stof histamine, die zorgt voor de allergische reactie, wordt door aspalathine en quercetine (stoffen die in rooibos thee zitten) geremd, waardoor de reactie minder heftig wordt. Dit helpt ook bij maagklachten, zelfs al komen die niet door een allergische reactie

Plaats een reactie