Voel je (weer) gelukkiger met déze 5 tips

Last updated: juni 17, 2024

Zit je de laatste tijd wat minder goed in je vel? Dat is natuurlijk geen pretje. Hoewel het misschien moeilijk is om de energie ervoor te vinden, kun je toch iets proberen om je weer beter te gaan voelen. We hopen dat deze tips je inspireren!

Trots op je looks

Je uiterlijk speelt een rol bij hoe je in je vel zit. Als je er niet tevreden over bent, is het ook lastiger om trots te zijn op je uiterlijk. Werk hier dus zeker aan! Er zijn misschien wel meer oplossingen te vinden dan je vooraf denkt. Wist je bijvoorbeeld dat je scheve tanden bij volwassenen goed kunt aanpakken? Met een onzichtbare beugel werk je toe naar je droomgebit. Zo’n beugel zie je nauwelijks zitten, in tegenstelling tot de traditionele slotjesbeugel. Ga voor jezelf na wat je wilt aanpakken aan je uiterlijk. Scheve tanden is een bekend probleem. Het kan ook zo zijn dat je iets heel anders wilt met je haar. Of dat je je huidverzorging wilt verbeteren. Het is al fijn om er stappen in te zetten. En dan hebben we het nog niet eens over het behalen van het eindresultaat!

Vaker naar buiten toe

Buiten zijn doet je goed. Toch kan het zo zijn dat je vooral binnen zit tijdens je dagen. Probeer er toch tijd voor vrij te maken om elke dag naar buiten te gaan. Al is het maar een kwartiertje! Je werk kan dit voor je gevoel lastiger maken. Misschien heb je een kantoorbaan, en zit je dus veel achter de computer. Eigenlijk is het dan des te belangrijker om hier soms even uit te stappen. Ga gauw een blokje om in je pauze, zeker als de zon zich laat zien. Maar ook voor of na je werktijden kun je tijd vrijmaken om naar buiten te gaan. Heb je langer de tijd? Ga er dan echt op uit, naar een park of bos bijvoorbeeld. Of trakteer jezelf op een dagje aan het strand. Het is maar net waar jij van houdt!

Liever voor jezelf zijn

Grote kans dat je streng voor jezelf bent. We zijn namelijk onze eigen grootste criticus. Tot op zekere hoogte is dat wel goed. Zo kom je immers verder in het leven. Maar het is toch belangrijk om ook vaak genoeg lief voor jezelf te zijn. Gun jezelf meer! Stel je bijvoorbeeld al lang uit om je gebit te corrigeren? Maak er werk van en kies voor rechte tanden. Zit je er al lang over te twijfelen of je die nieuwe schoenen voor jezelf mag kopen? Doe het gewoon, als je daar gelukkig van wordt. Maar liever zijn voor jezelf zit ‘m bijvoorbeeld ook in minder hard zijn op je werkprestaties. Een mooi uitgangspunt? Behandel jezelf zoals je een vriend zou behandelen. Dan ben je waarschijnlijk al veel zachter voor jezelf. Of in ieder geval minder perfectionistisch. En uiteindelijk kan dat tot een prettiger leven leiden.

Leuke dingen doen

Leuke dingen doen helpt om je gelukkiger te voelen. Wat die leuke dingen dan zijn, is aan jou om te bepalen. Bel je familieleden of vrienden op, om vaker af te spreken. Misschien wil je nodig bijkletsen met iemand uit je netwerk. Je kunt juist ook in je eentje op pad gaan. Bedenk een leuke fietstocht bijvoorbeeld en ga erop uit. Of probeer een nieuwe sport uit. Een hobby oppakken is ook een aanrader. Schilderen, koken of een muziekinstrument bespelen: je kunt er veel plezier uit halen. En dat is wat telt!

Meer rust pakken

Tot slot is het slim om meer rust te pakken. Zeker als je merkt dat je lichaam daar om schreeuwt. Je kunt niet altijd maar door blijven rennen en door blijven gaan. Trap soms eens op de rem. Dat kan een uurtje zijn. Maar misschien heb je wel een paar dagen vrij nodig, of een paar weken. Leer jezelf aan om helemaal niks te doen. Of boek juist weer eens een rustige vakantie. Rust pakken heeft ook te maken met je slaap. Ga zo vroeg naar bed als jij wilt. Wie meer rust in het leven heeft, kan de slaap daarbij ook beter vatten.

Hopelijk klaren stukje bij beetje de wolken weer op. En ga je je gelukkiger voelen! Verschillende tips kunnen je helpen, zoals je hierboven leest.

Plaats een reactie