Welke reisverzekering heb jij deze zomer nodig?

Last updated: juni 4, 2024

Kijk jij ook al uit naar de zomervakantie? Heb je al plannen gemaakt voor een mooie reis? Wat je bestemming ook wordt, het is belangrijk dat je een goede voorbereiding treft. Daarmee bedoelen we niet alleen dat je je tickets moet boeken, je onderkomen moet regelen, maar ook dat je een goede reisverzekering afsluit. Zonder verzekering loop je tijdens je reis namelijk grote risico’s en dat wil je niet. Zelfs wanneer je besluit om in eigen land te blijven, is het van belang om een verzekering af te sluiten. Hiermee voorkom je namelijk dat kleine ongelukjes uitmonden in grote financiële debakels. Hoe je de perfecte polis voor jouw volgende reis afsluit, laten we je in dit artikel graag zien. Daar gaan we!

reisverwekering

Wat mag je precies van een reisverzekering verwachten?

Een reisverzekering van Univé is het vangnet dat je nodig hebt wanneer je op vakantie in de problemen raakt. Dit kan om vele redenen zijn. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je iets gegeten hebt dat allesbehalve goed valt. Mocht het zo erg zijn dat je voor medische hulp naar het ziekenhuis moet, dan is de kans groot dat je standaard zorgverzekering niet alle onkosten kan dekken. Zonder reisverzekering draai je dan zelf voor de bijkomende kosten op en die zijn vaak niet mals. Heb je een reisverzekering, dan kun je de extra kosten declareren bij je verzekeraar. Zo zijn er tal van situaties te bedenken waarin je verzekering het perfecte vangnet kan zijn, bijvoorbeeld wanneer je vertraging oploopt tijdens je reis en je ergens anders moet overnachten. De kosten van deze onvoorziene extra nacht, worden uiteraard ook door je verzekeraar vergoed. Je ziet het: een reispolis kan altijd uit.

Een eenmalige of een doorlopende polis kiezen voor je reis?

Als je naar de site van je verzekeraar gaat, zul je zien dat je kunt kiezen uit meerdere opties als je een reisverzekering wilt. De eerste optie is de doorlopendereisverzekering van Univé. Deze polis hoef je slechts eens per jaar af te sluiten en vervolgens ben je de rest van het jaar gedekt tijdens je uitstapjes. Ook voor reizen binnen Nederland, denk bijvoorbeeld aan een weekendje weg, kun je, in het geval van schade, een beroep doen op je verzekeraar. Ga je slechts eens per jaar op vakantie en zie je daarom een doorlopende reisverzekering niet zitten? Geen nood, je kunt ook kiezen voor een eenmalige verzekering. Deze sluit je af voor de periode van je vakantie. Het voordeel van deze polis is dat je hiermee voor een heel laag bedrag toch goed verzekerd bent. Ga je echter nog een keer op vakantie, dan moet je weer opnieuw een polis afsluiten. Kijk daarom goed wat voor jou het beste is voor je reis.

Vergeet niet ook een annuleringsverzekering toe te voegen

Wist je dat in theorie je vakantie al begint op het moment dat je hem boekt? Vanuit dat oogpunt is het daarom belangrijk om ook een annuleringsverzekering aan je polis toe te voegen. Er kan namelijk zomaar iets gebeuren dat roet in het eten gooit en waardoor je niet meer op pad kunt gaan. Als je dan al veel geld uitgegeven hebt, is de kans groot dat je zonder verzekering naar je centen kunt fluiten. Heb je echter een reisverzekering afgesloten met een annuleringsverzekering, dan kun je een claim bij je verzekering indienen om je geld terug te krijgen. Dat betekent vaak dat je je vakantie niet hoeft af te zeggen, maar dat je hem gewoon kunt omboeken. Zeg nu zelf; dat is toch veel prettiger? Regel je zaakjes dus goed.

Plaats een reactie