Is paprika gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Paprika: een gezonde smaakmaker of heerlijk tussendoortje!

In Nederland verwerken we paprika vaak in onze gerechten. Het is heerlijk in salades, wraps, pasta’s, etcetera. Maar ook als tussendoortje wordt de paprika steeds populairder. En dat is niet gek: paprika is hartstikke gezond en lekker!

Waarom is paprika een gezonde groente?

Paprika zit bomvol voedingsstoffen. Zo zit er veel vitamine C in paprika. Iedereen weet dat een mens genoeg vitamine c binnen moet krijgen. Het is bijvoorbeeld goed voor je weerstand. Door genoeg vitamine C binnen te krijgen verklein je de kans op allerlei ziektes en ongemakken. Daarnaast draagt het bij aan een gezond gebit, een gezond bloedvatenstelsel en goede botten. Regelmatig paprika eten is dus alleen door de grote hoeveelheid vitamine C al een goede keuze! Een tip: kies wat vaker voor de rode paprika! Deze bevat (veel) meer vitamine C dan de groene en is tevens een beetje zoeter. Maar het bevatten van vitamine C is natuurlijk niet de enige reden om paprika te eten.

Paprika bevat namelijk ook veel vitamine E. In een paprika zit zo’n 18 mg vitamine E. De vitamine E is een antioxidant dat beschermt tegen vrije radicalen. Het beschermt onze bloedcellen, ons weefsel, en ons bloedvatenstelsel. Daarnaast wordt het verouderingsproces vertraagt en verminderd het voldoende binnenkrijgen van vitamine E de kans op hart- en vaatziekten.

Ook bevat paprika veel mineralen waaronder calcium, natrium en ijzer. Deze zijn essentieel om voldoende binnen te krijgen. Ze zorgen ervoor dat veel zaken in je lichaam goed verlopen. Calcium draagt bij aan gezonde botten, tanden en zenuwen. Natrium zorgt voor een goede balans tussen vocht binnen en buiten de lichaamscellen. Ijzer is belangrijk voor het transport van zuurstof door het lichaam.

Paprika is een gezond tussendoortje en bevat geen vet!

Zoals veel andere groenten en fruit bevat paprika geen vet. Hierdoor is de paprika calorie-arm en is het een gezond alternatief voor ongezonde snacks zoals chips, koekjes en snoep. Omdat paprika ook nog eens veel vezels en andere voedingsstoffen bevat geeft het snel een verzadigd gevoel. Hierdoor krijg je ook minder zin in andere snacks. Wat het een stuk makkelijker maakt om wat overtollige kilo’s kwijt te raken.

Plaats een reactie