Is suiker gezond of juist slecht voor je?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Suiker, een veel gegeten gif?

Door veel Nederlanders wordt het veel te veel gegeten: suiker. De meeste mensen krijgen onbewust ruim 38 kilo suiker per jaar binnen, omdat het in veel producten verstopt zit. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat kroketten, frikadellen en chips bomvol suikers zitten. Wat veel mensen wel weten is dat snoep grotendeels van suiker wordt gemaakt, maar dit weerhoudt men er niet van het in grote hoeveelheden te eten. Maar is dat dan eigenlijk wel zo slecht? Of is het best gezond?

Het is verstandig niet te veel suiker te eten!

Suiker wordt, wanneer het wordt gegeten, direct door ons lichaam opgenomen in het bloed. Hierdoor stijgt ons glucosegehalte snel. Wanneer dit het geval is maakt ons lichaam grote hoeveelheden insuline aan, wat als gevolg heeft dat de lever de binnengekregen glucose zal gaan omzetten in vet. Het consumeren van suiker kan er daarom voor zorgen dat u te maken krijgt met overgewicht. Maar dit is niet het enige gevolg van het consumeren van te veel eten.

Het eten van suiker zorgt er o.a. voor dat uw bloeddruk stijgt. Dit kan aderverkalking tot gevolg hebben, waardoor het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk verhoogd wordt. Alhoewel het binnenkrijgen van suiker voor een tijdelijke energie-boost kan zorgen, heeft het ook tot gevolg dat u op lange termijn sneller moe wordt en last kunt krijgen van stress. Dit komt omdat het o.a. uw nachtrust verstoort, waardoor u overdag minder uitgerust bent.

Het eten van te veel suikers maakt u ook gevoeliger voor verschillende ziektes. Denk hierbij aan o.a. suikerziekte (diabetes), slechte botten en tanden, overgewicht, etc.

Conclusie: let op met het consumeren van suiker!

Zoals hierboven is te lezen is het belangrijk suiker met mate te consumeren. Let er bij het doen van uw boodschappen dan ook goed op dat u producten kiest die maar een lage hoeveelheid suiker bevatten.

Plaats een reactie