Is kaas gezond of ongezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Kaas is niet zo gezond als velen denken!

Het is een belangrijk Nederlands export-product: kaas. Ook door veel Nederlanders zelf wordt kaas (erg) veel gegeten. En dat is niet gek: kaas is erg veelzijdig waardoor het lekker kan zijn als ontbijt, tijdens de lunch, door het avondeten en als tussendoortje. Maar is het wel goed om zo vaak kaas te eten? Is kaas gezond? Helaas, kaas blijkt niet zo gezond als veel mensen denken…

Er zijn veel verschillende soorten kaas, waardoor er niet een eenduidig antwoord gegeven kan worden op de vraag of kaas gezond of juist ongezond is. Er zijn honderden verschillende kazen, waarvan sommige stukken (on)gezonder dan anderen. Toch is over het algemeen te zeggen dat kaas niet erg gezond is om regelmatig te eten.

Waarom is kaas niet gezond?

Kaas bevat namelijk maar weinig voedingsstoffen. Er zitten wel voedingsstoffen in die ons lichaam nodig heeft, zoals eiwitten en calcium, maar deze kunt u beter via andere voedingsmiddelen binnenkrijgen die minder vet bevatten. Kaas is over het algemeen namelijk behoorlijk rijk aan verzadigde vetten. Dit zijn ongezonde vetten die het risico op o.a. hart- en vaatziekten verhogen.

Blijven genieten van kaas?

Vindt u kaas heerlijk en wilt u er van blijven genieten? Dan doet u er goed aan om een magere kaassoort te eten. Let daarom goed op de verpakking wanneer u uw kaas koopt.

Plaats een reactie