Is sesamzaad gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Sesamzaad: gezond om regelmatig te eten!

We kennen het allemaal wel: sesamzaad. Veel mensen zullen het weleens gegeten hebben op brood of op andere producten. Het wordt vaak gebruikt als smaakmaker voor allerlei voedingsmiddelen. Maar wist u ook dat sesamzaad erg gezond is om te eten? Wij leggen u uit waarom!

Sesamzaad is een zaad dat grotendeels bestaat uit olie (sesamolie) en eiwitten. Deze eiwitten zijn erg gezond voor ons lichaam, zonder eiwitten zouden we niet kunnen leven. Ze worden gezien als de bouwstenen van ons lichaam.

Naast deze gezonde eiwitten bevat sesamzaad ook veel meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze hebben een cholesterol-verlagend effect, waardoor de kans op hart- en vaatziekten verkleint. Ook zorgen deze vetzuren ervoor dat de verbranding in je lichaam beter verloopt. Tot slot hebben ze een positief effect op het leveren van zuurstof aan onze lichaamscellen.

In sesamzaad zitten ook veel mineralen, waaronder koper, magnesium en calcium. Deze hebben o.a. de volgende effect op onze gezondheid: – Koper verkleint de pijn en zwellingen bij artritis
– Koper vergroot de elasticiteit van beenderen, gewrichten en ons bloedvatenstelsel
– Magnesium verkleint de symptomen van astma
– Magnesium verkleint de kans op hart- en vaatziekten
– Calcium beschermt de dikke darm cellen tegen kankerverwekkende stoffen

Uit onderzoek blijkt dat het eten van sesamzaad ook bijdraagt aan de gezondheid en het functioneren van ons zenuwstelsel en de hartspier. Uit sommige onderzoeken blijkt ook dat sesamzaad de kans op kanker verkleint, maar hier moet nog meer onderzoek naar worden gedaan. We zullen deze conclusie dan ook nog niet trekken.

Plaats een reactie