Zijn appels gezond?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Appels, een bijzonder gezond stuk fruit!

Veel mensen hebben het niet in de gaten, maar de appel is een bijzonder gezond stuk fruit. Een appel bevat namelijk veel vitaminen, anti-oxidanten, koolhydraten en andere gezonde stoffen. Vooral in deze drukke tijd waarin we leven, vol stress en weinig tijd voor gezonde voeding, is de appel een perfect voedingsmiddel.

Wat is een appel?

Een appel is een vlezige vrucht, bestaand uit drie verschillende lagen. Aan de binnenzijde van de appel zit het klokhuis. Dit is een endocarp, waarin de pitjes zitten. In het midden zit de vaatbundel naar het steeltje.

Waarom zou u appels eten?

Een appel is zoals gezegd een erg gezond stuk fruit. De koolhydraten in de appel zorgen voor vitaminen die het immuunsysteem bevorderen. Daarnaast zijn de koolhydraten goed voor zowel lichaam als geest. Een appel bevat veel vitaminen, die goed zijn voor de gezondheid. Deze vitaminen zitten ook veel in de schil van de appel, het is dus verstandig deze erbij op te eten. Daarnaast levert de appel veel energie en mineralen voor de regulatie van het metabolisme. Tot slot zitten er veel vezels in, die de vertering bevorderen. In één appel zit zo’n 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels. Dit zorgt voor een goede stofwisseling en kunnen veel ziektes, waaronder kanker, helpen voorkomen.

In appels zit ook pectine, een stof die een reinigende werking heeft. De stof zorgt ervoor dat o.a. kwik en lood uit je lichaam worden gehaald.

Appels tijdens de zwangerschap

Ook tijdens de zwangerschap is het erg gezond om appels te eten, ook voor uw toekomstige kind. De kans op astma wordt namelijk een stuk kleiner. Dit blijkt uit een onderzoek van de American Thoracic Society. Het positieve effect van de appels wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de anti-oxidanten, die flavonoïden worden genoemd.

Plaats een reactie