Soorten materialen voor je deuren

Last updated: juni 3, 2024

Er zijn veel materialen om uit te kiezen wanneer je op zoek bent naar een voordeur. Het type deur dat je kiest, hangt af van je smaak, de stijl van je huis en het doel van de deur. Wil je iets wat makkelijk te onderhouden is, kies dan voor vinyl of composiet. Als je iets wilt dat lang meegaat en er goed uitziet, overweeg dan houten voordeuren of stalen deuren. Je kunt ook op maat gemaakte deuren krijgen als je iets unieks wilt.

Index
Open Close
  1. Hout
  2. Metaal
  3. Glas
  4. Glasvezel

Hout

Houten deuren zijn niet voor niets mooi, traditioneel en populair. Houten deuren kunnen worden gemaakt om in elke stijl van huis te passen. Ze hebben als bijkomend voordeel dat ze een goede isolator zijn, waardoor ze ideaal zijn voor vochtige ruimtes. Hout is ook duurder dan andere materialen zoals spaanplaat of vinyl. Je kunt het echter gemakkelijk schilderen of beschermen met sikkens rubbol xd high gloss om het uiterlijk van je deur aan te passen en de duurzaamheid te verlengen. Houten deuren zijn een van de meest populaire keuzes als het gaat om entrees, omdat ze een elegant gevoel bieden zonder al te formeel te zijn. Hout wordt al eeuwenlang gebruikt voor interieurafwerking. De natuurlijke schoonheid wordt met de tijd alleen maar rijker naarmate het gracieus ouder wordt in direct zonlicht.

houtendeur

Metaal

Metalen deuren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen. Ze kunnen worden geïsoleerd om je huis warm te houden in de winter en koel in de zomer. Als je op zoek bent naar iets meer traditioneels, overweeg dan een buitendeur van smeedijzer. Voor degenen die iets moderns willen, zijn metalen deuren verkrijgbaar in vele kleuren die de inrichting van je huis aanvullen en toch bescherming bieden tegen weersinvloeden.

Glas

Het meest voorkomende type stormdeur, glazen deuren, zijn zeer veelzijdig. Ze kunnen in elk klimaat en elke stijl van huis worden gebruikt en zijn gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze perfect zijn voor koudere klimaten. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je glas mistig of vuil wordt door de elementen van buitenaf, omdat je het gemakkelijk kunt afvegen. Het enige nadeel is dat glas niet erg veilig is, tenzij je speciale sloten of andere veiligheidsmaatregelen gebruikt. Dit kan echter meestal worden verholpen door ramen van hogere kwaliteit te installeren met sterkere beglazingsmaterialen zoals gelaagd of gehard glas.

Glasvezel

Glasvezel deuren zijn lichtgewicht en eenvoudig te installeren, waardoor ze een goede optie zijn voor huiseigenaren die een stevige deur willen. Dit materiaal kan duurder zijn dan andere soorten deuren, maar de hoge sterkte-gewichtsverhouding maakt ze tot een van de meest duurzame soorten toegangspoorten. Omdat glasvezel een synthetisch materiaal is, is het ook milieuvriendelijker dan hout en staal.

Plaats een reactie