Dit zijn de 2024 trends, volgens de lente en zomer modeshows

Last updated: juni 5, 2024

Kijk je elke ochtend net iets te lang in je kledingkast, omdat je geen idee hebt wat je aan moet doen die dag? Een nieuw seizoen is aangebroken in de modewereld en dit betekent dat velen nu nadenken over wat ze kunnen toevoegen aan hun kast, maar nog steeds ‘trendy’ blijven. Als je op zoek bent naar inspiratie om je kledingkast op te frissen, dan ben je aan het juiste adres: in dit artikel hebben we de lente- en zomertrends voor je samengevat. Hoewel er veel nieuwe trends zijn, zijn er ook nog een aantal items van 2023 die nog worden meegenomen, alleen dan met een extra element erbij.

offshouldertop

Verfrissend en jeugdig: bloemenpatronen

Herinneren jullie nog die obsessie die iedereen had met skinny jeans, gepaard met een off shoulder top vol bloemen? Wij wel en de modewereld schijnbaar ook. Als we eraan moeten geloven, gaan we dit jaar meer bloemenmotieven zien dan gewoonlijk. Uiteraard zijn bloemen als patronen niet baanbrekend, maar de luxe modemerken zien dat wel anders. In vergelijking met de oudere trends, pakken designers nu veel groter uit. De modeshows vertoonden al extra grote borduur uitsnijdingen (Valentino), multidimensionale bloemstukken op de borst (Loewe) of gebreide rozen (Alexander McQueen). Platte patronen horen niet bij dit beeld van de vernieuwde bloemen trend: het krijgt een effect en wordt zelfs vergroot (letterlijk en figuurlijk).

Zo wit als sneeuw, maar ook weer niet

Veel modejournalisten konden niet wachten tot het moment dat Valentino de onofficiële ‘it’ kleur van het jaar zou bepalen. In vergelijking met het felle roze van 2022, heeft het modehuis dit jaar gekozen voor iets minder vrolijks: wit. Een beetje grimmig misschien, maar het merk bedoelt niet de witte, grijze tint die je associeert met eierschalen of het winterseizoen. De tinten die op de catwalks vertoond werden gingen meer uit naar een warme gloed van wit, uitgebeeld in zwierige jurken en blouses van Victoria Beckham, strakke blazers van Brandon Maxwell en denim outfits  van Sergio Hudson. Ook schoenenmerken gaan mee met de trend: tegenwoordig is ‘warm wit’ een veelgekozen kleureneditie van de meeste sneakers.

Groter, wijder, beter: maxi rokken

Hoewel er veel 2024 trends die mensen aanmoedigen om hun benen vrij te laten, is er ook nog een trend die het tegendeel bewijst: maxi rokken. Hoe groter en langer, hoe beter. Zorg er ook voor dat de rok zwierig genoeg is, zodat je de spotlight steelt wanneer je op straat loopt. Maxi Rokken geven je niet alleen het excuus om je elke dag een prinses te voelen, maar ze zijn ook nog eens heel erg comfortabel. Bovendien kun je ze ook makkelijk combineren met items uit je kast: denk bijvoorbeeld aan oversized overhemden, een kort jasje of een simpel T-shirt met een gekke print erop.

Plaats een reactie