Een nieuwe CV-ketel? Hier moet je aan denken

Last updated: juni 9, 2024

Is het hoog tijd voor een nieuwe cv-ketel? Hoewel we steeds meer horen dat er geen toekomst meer zit in aardgas en dat we langzaam moeten overstappen op een warmtepomp, is het niet voor iedereen mogelijk om die overstap direct te maken. Bij cvkoopjes.nl kun je goedkoop aan een nieuwe cv-ketel nodig. Een cv-ketel, warmtepomp of hybride warmtepomp, wat past het beste bij jou? In dit artikel helpen we je op weg.

cvketel

Wanneer heb je een nieuwe cv-ketel nodig?

Het is altijd vrij duidelijk wanneer je een nieuwe cv-ketel nodig hebt. Misschien gaat je verbruik bijvoorbeeld ineens gigantisch omhoog, misschien wordt het maar niet warm in huis, of moet je de ketel om de zoveel dagen bijvullen om de druk op peil te houden. Wanneer het tijd wordt dat de cv-ketel vervangen wordt, kun je de duurzame stap maken naar een warmtepomp, maar zeker in oude huizen kan dat best een gedoe zijn. Als je ketel kapot gaat, heb je gewoon een nieuwe ketel nodig. De verbouwing die komt kijken bij het aansluiten van een warmtepomp komt dan later wel. Wel kun je eens kijken of koken op elektriciteit bij jou in huis al een optie is.

Een warmtepomp

Een warmtepomp is de toekomst. Met een warmtepomp kun jij je huis voorzien van warm water zonder dat daar gas bij komt kijken. Echter, een warmtepomp is wat minder krachtig dan een CV-ketel, daarom is het ontzettend belangrijk dat de isolatie van jouw huis tiptop in orde is. Precies daarom is het in oude huizen vaak een gedoe om over te stappen op een warmtepomp. Ook zullen in sommige gevallen de radiatoren niet geschikt zijn voor het gebruik van een warmtepomp. Raadpleeg een professional om te kijken welke aanpassingen jij moet doen aan jouw huis.

Een hybride warmtepomp

Tot slot is het ook een slimme tussenweg om te kiezen voor een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp verwarmt het water bij jou in huis in principe met elektriciteit, maar als dat net een beetje veel werk wordt, bijvoorbeeld omdat de temperaturen buiten flink dalen, springt de cv-ketel bij. Een duurzamer alternatief als het bij jou in huis nog niet mogelijk is om al volledig over te schakelen op elektriciteit. Let wel dat niet alle radiatoren geschikt zijn om te kunnen verwarmen door middel van elektriciteit, ook met een hybride warmtepomp moeten deze eventueel worden vervangen.

Plaats een reactie