Wat is Glass Skin en hoe krijg je het?

“Glass Skin” is een term die in korte tijd synoniem is geworden voor de fascinerende wereld van Koreaanse huidverzorging. Deze trend, die recentelijk de internationale beautywereld veroverde, wekt wereldwijd de interesse van huidverzorgingsliefhebbers. Het succes van Glass Skin ligt in de unieke en soms ongewone Koreaanse benadering van huidverzorging, die een scala aan bijzondere producten en methoden introduceerde.

Van populaire gezichtsmaskers tot het gebruik van bijzondere ingrediënten zoals bijengif en slakkenslijm, de Koreaanse huidverzorging heeft onze manier van schoonheidsverzorging getransformeerd. De term Glass Skin werd echt bekend na de viral gegaan huidverzorgingsroutine van een make-up artieste, die haar uitzonderlijk gladde en heldere huid toonde.

Glass Skin staat voor het ultieme doel in huidverzorging: een huid zo helder en perfect dat het lijkt op glas. Met vernieuwende formules en aantrekkelijke verpakkingen blijft Koreaanse huidverzorging boeien en inspireren. Het heeft termen als “chok-chok”, “ampul” en “essence” toegevoegd aan onze beautytaal.

glass skin
Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Wat is Glass Skin?

Glass Skin beschrijft een huid die zo onberispelijk glad en stralend is dat ze de helderheid van glas evenaart. Het idee achter Glass Skin is het bereiken van een huid die opvalt door zijn uitzonderlijke gladheid, egale kleur en glans. Deze term is een manier om een zeer begeerde kwaliteit van de huid te benoemen. Het volgt op trends zoals ‘honinghuid’ en ‘dauwachtige huid’, met de focus op intensieve hydratatie om een bijna doorschijnende, natuurlijk jeugdige uitstraling te verkrijgen. Glass Skin staat symbool voor een huid die gezondheid en vitaliteit uitstraalt.

Hoe kan je zelf een Glass Skin krijgen?

Het verkrijgen van de betoverende Glass Skin look is haalbaar voor iedereen die toegewijd is aan een goede huidverzorgingsroutine. Deze tocht naar een gladde en stralende huid vereist een uitgebalanceerde reeks van stappen, in plaats van te vertrouwen op enkele wondermiddelen. Het belangrijkste is het verfijnen van de huidtextuur, zodat deze vrij is van oneffenheden en ruwheid. Diep onder de huid is het cruciaal om intensieve hydratatie te bevorderen, waardoor je een vochtige, glanzende uitstraling krijgt die het licht mooi weerkaatst. Een complete verzorgingsroutine met regelmatig gebruik van een reiniger, toner, serum, exfoliator en een diep hydraterende crème is essentieel om je huid vol en stevig te maken.

Het hart van het bereiken van Glass Skin is intensieve hydratatie. Door producten met hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur en glycerine te gebruiken, kun je de vochtniveaus van je huid aanzienlijk verbeteren. Je kunt kiezen voor één hydraterend product of meerdere voor een intensiever effect. Het gebruik van K-beauty favorieten zoals toners, essences en maskers is erg effectief voor de diepe hydratatie die nodig is voor die gewilde glasachtige gloed. Onthoud dat met geduld en consequente verzorging, die stralende, gladde Glass Skin look echt binnen bereik is.

Alle onderstaande linkjes gaan naar de productpagina’s op bol.com

1. Dubbele Reiniging

2. Exfoliëren (2-3 keer per week)

3. Toner

 • Gebruik: Koreaanse toners rijk aan verfrissende en vochtinbrengende ingrediënten.
 • Voordelen: Herstelt de pH-waarden van de huid, biedt basisvocht en verbetert de opname van producten.
 • Beste Koreaanse toner: Benton Snail Bee High Content Skin (zeker eens proberen!)

4. Essence Toevoegen

5. Serum of Ampul

 • Ingrediënten: Zoek naar hyaluronzuur, ceramiden, vitamine E, vitamine C en retinoïden.
 • Voordelen: Voedt de huid, bestrijdt tekenen van veroudering en bevordert collageenproductie.
 • Gebruik bij voorkeur het Peach & Lily Glass Skin serum, maar dat is zeer moeilijk te verkrijgen en BE en NL. Alternatief: Simia™ Original Active Retinol Serum

6. Hydrateren

 • Keuze: Ga voor een lichte moisturizer met maximale hydratatie.
 • Ingrediënten: Zoek naar formules met plantaardige extracten, hydratoren en antioxidanten.

7. Oogcrème Aanbrengen

 • Belangrijk: Vergeet het ooggebied niet en voed deze gevoelige zone.
 • Mijn absolute nr 1 is Clinique All About Eyes

8. Verzegelen met een Gezichtsolie (Alleen Overdag)

 • Tip: Voeg een paar druppels olie toe aan je serum of moisturizer voor extra voeding en hydratatie.

9. Gebruik SPF (Alleen Overdag)

10. Gezichtsmaskers (2-3 keer per week)

 • Effect: Kalmeert de huid, herstelt schade en sluit vocht in voor een gezondere, helderdere teint.

Onthoud: Geduld en consistentie zijn essentieel om de gewilde ‘glass skin’-look te bereiken. Blijf toegewijd aan je routine en zie de transformatie!

Wat heb je nog meer nodig voor een Glass Skin?

Voor het bereiken van de ‘glass skin’ look is meer nodig dan alleen huidverzorgingsproducten. Een gezonde en evenwichtige levensstijl is essentieel; zonder dit zullen zelfs de beste producten weinig effect hebben. Hier zijn enkele gewoonten die kunnen helpen bij het verkrijgen van een langdurig stralende huid:

Slaap: Een goede nachtrust is cruciaal. Na een slapeloze nacht merk je vaak dat je gezicht er vermoeid en gezwollen uitziet. Tijdens het slapen verbetert de bloedstroom naar je huid, wat helpt bij de collageenopbouw en de natuurlijke verjonging. Dit draagt bij aan de ‘glass skin’ effect: een volle, soepele huid met veel elasticiteit.

Beweging: De bekende ‘post-workout glow’ komt niet uit de lucht vallen. Elke vorm van beweging, van een stevige wandeling tot een cardio-oefening, stimuleert de bloedcirculatie, waardoor zuurstof en voedingsstoffen naar de huidcellen worden gebracht. Deze gezonde bloedsomloop houdt de huid levendig en stralend, in tegenstelling tot droog en dof.

Gezonde vetten: Een voedingsrijk dieet is van groot belang voor de huid. Om die glazige gloed te bereiken, zijn gezonde vetten essentieel. Denk aan koudwatervis zoals zalm, makreel, sardines en tonijn, of aan de populaire avocado. Deze voedingsmiddelen houden je huid gehydrateerd, gevoed en soepel.

Fruit, groenten en noten: Fruit en groenten zijn altijd goed, maar voor een ‘glass skin’ zijn ze extra belangrijk. Kies voor bladgroenten, paprika’s, blauwe bessen, druiven en noten, die rijk zijn aan antioxidanten. Deze helpen je lichaam om vrije radicalen te bestrijden en bieden krachtige anti-verouderingsvoordelen voor je huid.

glass skin

Hoe moeilijk is het om Glass Skin te krijgen?

Het nastreven van de ‘glass skin’ look, populair op sociale media, kan inspirerend zijn, maar het is goed om te beseffen dat er geen snelweg is naar een perfecte, dromerige huid. Een belangrijke les uit de Koreaanse huidverzorging is dat een prachtige huid meer inhoudt dan alleen het volgen van de laatste trends of het gebruik van gehypte producten. Een effectieve huidverzorging vereist een blijvende inzet en regelmaat in je routine. Het consequent gebruiken van basisproducten zoals een hydraterende toner of essence en een kwalitatieve moisturizer kan meer effect hebben dan vaak wisselen van producten. Ook aspecten als slaap, voeding en beweging spelen een cruciale rol in de gezondheid van je huid.

Trends uitproberen en ontdekken wat voor jou werkt is prima, maar het is ook belangrijk om haalbare doelen te stellen en realistische verwachtingen te hebben. Je huidconditie is niet zomaar aan te passen, zoals je dat bijvoorbeeld met kledingstijlen of make-up kleuren kunt doen. Het is niet eenvoudig om je huidtype ingrijpend te veranderen. Het beste advies is om je te richten op het opbouwen van een solide huidverzorgingsroutine die je helpt je goed te voelen in je eigen huid, in plaats van je blind te staren op tijdelijke rages of onbereikbare idealen.

Uiteindelijk is het streven naar een glasachtige teint in essentie gewoon een manier om te werken aan een heldere, gezonde en jong uitziende huid.

Plaats een reactie