De perfecte baard: interview met Sander Beukelaar van De Baardman

Veel mannen willen een perfecte baard, maar deze ontstaat natuurlijk niet vanzelf. Een mooie, volle baard krijg je niet zomaar. Er zijn maar weinig mannen die van nature een prachtige baard hebben waar ze eigenlijk niets aan hoeven te doen. Iemand die hier alles van weet is de man achter ‘De Baardman’.

sanderbeukelaarvandebaardman

 Wij kregen de kans om deze man met baard te interviewen. Lees hieronder ons leuke gesprek met Sander Beukelaar

Wie of wat is De Baardman eigenlijk?

“Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat ik De Baardman ben, wat gezien mijn baard een kloppende omschrijving zou zijn, maar De Baardman is veel meer dan dat. Eigenlijk is het dé plek waar elke man die van een volle baard wil genieten alle nodige informatie en tips vindt om dit doel te bereiken. Veel mannen weten dat het niet vanzelfsprekend is dat de baard er mooi verzorgd en vol uitziet. Via De Baardman geeft ik tips, tricks en weetjes om wél die mooie, volle baard te krijgen.”

Hoe populair is de baard tegenwoordig?

“We hebben een periode gehad waarin de baard echt helemaal uit de mode was. Er werd eigenlijk wat vreemd opgekeken wanneer iemand wel een baard had. Deze tijd is nu zeker wel voorbij. Het hebben van een baard is de laatste jaren echt weer een trend geworden en wordt ook door veel vrouwen weer aantrekkelijk gevonden. Hierbij kan het natuurlijk gaan om alle soorten baarden, van kleine stoppelbaarden tot echte volle baarden. Steeds meer mannen willen een baard, dus ik mag wel zeggen dat het heel populair is in deze tijd.”

Hoe makkelijk is het om een mooie, volle baard te krijgen?

“Sommige mannen hebben het geluk te ontdekken dat zij van nature een mooie, volle baard hebben als zij eenmaal besluiten om de baard te laten staan. Helaas geldt dit voor de meeste mannen niet. Als je niet van nature een mooie, volle baard hebt, dan is het vooral belangrijk om niet direct op te geven. Er is namelijk wel iets aan te doen. Je hebt de nodige kennis nodig, die allemaal terug te vinden is bij De Baardman. Daarnaast heb je ook de juiste verzorgingsproducten en een goede dosis doorzettingsvermogen nodig.”

Hoe ziet de perfecte baard eruit volgens jou?

“De perfecte baard bestaat eigenlijk niet. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de baard heel persoonlijk is. Deze maakt onderdeel uit van je gezicht en daarmee dus ook van je uitstraling. Het gaat er in de basis dan ook vooral om wat je zelf mooi vindt en wat bij jouw unieke gezicht past. Wel is het natuurlijk zo dat het altijd belangrijk is dat je de baard mooi in vorm houdt, bijvoorbeeld met een baardtrimmer of een baardschaar, zodat de baard ook goed gelijkmatig is. Dit maakt direct een meer verzorgde indruk. Maar, om erop terug te komen, de perfecte baard is natuurlijk vooral gewoon de baard die jij zelf het mooist bij je gezicht en karakter vindt passen.”

Heeft een goede baard dagelijkse verzorging nodig?

“Ja, als je wilt dat je baard er op zijn best uitziet, dan is het belangrijk om er elke dag aandacht aan te besteden. Je kunt dit eigenlijk wel vergelijken met het haar op je hoofd. Dat kam of borstel je ook elke dag. Misschien doe je er wel dagelijks gel of wax in om het helemaal in model te brengen. Als je zeker wilt zijn dat je baard er gewoon goed uitziet, dan is het minimaal nodig om deze dagelijks te kammen of borstelen. Heb je wat meer tijd in je ochtendroutine, dan is het eigenlijk nog beter om de baard te wassen.”

Kun je een baard met gewone shampoo wassen?

“Er bestaat natuurlijk wel een verschil tussen wat mogelijk is en wat verstandig is. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de baard met gewone shampoo te wassen, bijvoorbeeld tijdens het douchen in de ochtend, maar verstandig is het niet. Reguliere shampoos die zijn ontwikkeld voor het wassen van hoofdhaar zijn vaak te hard, waardoor ze de huid onder je baard kunnen uitdrogen. Hierdoor kun je snel last krijgen van huidirritaties. Het beste is altijd om je baard te reinigen met producten die hier speciaal voor zijn ontwikkeld.”

Welke producten zou jij aanraden voor een mooie, volle baard?

“Op de eerste plaats heb je natuurlijk de juiste middelen nodig om de baard in de gewenste vorm te houden. Daarnaast heb je gewoon echt goede verzorgingsproducten nodig. Hierbij kun je denken aan shampoo en conditioner. Het is goed om je huid onder de baard goed gehydrateerd te houden, waarvoor je het best gebruik kunt maken van een baardolie. Je kunt ook kiezen voor baardbalsem, die zorgt voor hydratatie en een goede styling tegelijkertijd. Deze producten helpen vaak ook direct om de vorming van roos te voorkomen.”

Plaats een reactie