Zo kies je het ideale babybedje

Last updated: mei 30, 2024

Als er een kleintje op komst is, is het vaak ook tijd om de babykamer in te richten. Een goede commode, een kledingkast, een leuke wandschildering en vrolijke vormen en kleuren zijn erg belangrijk in een babykamer. Toch staat het babybedje centraal in deze kamer. Maar hoe kies je het ideale babybedje? Hieronder lees je een paar zaken waar je op moet letten als je een babybedje gaat kopen. Dan weet je zeker dat je het beste bedje voor jouw kleine spruit in huis haalt.

Zo kies je het ideale babybedje

Het materiaal van het babybedje

Babybedjes worden gemaakt van verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn MDF en massief hout. Beide materialen beschikken over bepaalde voor- en nadelen. Massief hout is bijvoorbeeld heel stevig en duurzaam, maar daardoor wel duurder in de aanschaf en zwaarder. Dat betekent dat het babybedje bijvoorbeeld minder makkelijk te verplaatsen is van de ene naar de andere kamer.

MDF is daarentegen een samengesteld materiaal van houtresten die zijn afgedekt met een toplaag. Deze toplaag is veel gladder dan hout en het materiaal is in z’n geheel veel lichter, waardoor je bijvoorbeeld het bedje makkelijker in elkaar schroeft, maar ook veel eenvoudiger verplaatst. Dat is handig als het tijd is om het babybedje te vervangen voor grotere bedden voor kinderen.

MDF is overigens zeker zo duurzaam en stevig als hout voor een babybedje. Je baby weegt natuurlijk nooit zoveel als jij, en zelfs onze volwassen bedden worden vaak genoeg deels van MDF gemaakt. Kies het materiaal dat past bij jouw wensen en denk goed na over hoe je het babybedje wilt gebruiken.

Een bedje dat meegroeit

Er zijn verschillende maten babybedjes, zoals 60 x 120 cm of 70 x 140 cm. Vooral grotere babybedjes kunnen langer mee omdat ze vaak beschikken over verstelbare hoogtes voor het slaapgedeelte. Soms kunnen zelfs de spijlen worden verwijderd om er een peuterbedje van te maken.

Op die manier groeit het babybedje mee met je kind en hoef je een tijdje geen nieuw bedje te kopen. Let er dus op of een babybedje verstelbaar is als je op zoek bent naar een investering voor een paar jaar.  

Kies een bed dat past bij je stijl

Gebruiksgemak, het materiaal en de prijs zijn belangrijk voor het maken van je keuze, maar het oog wil ook wat. Hoewel je baby waarschijnlijk nog niet zoveel waarde hecht aan een esthetische kamer, vind je dat als ouder wel belangrijk. Je wilt een babybedje dat mooi in de babykamer staat.

Zoek dus naar een bedje dat goed past in de stijl van de kamer. Klassieke houten babybedjes zijn vaak multifunctioneel en passen perfect in zowel een minimalistische als klassieke babykamer.

Plaats een reactie