De beste parfums voor Valentijn voor haar geschenk

Last updated: juni 8, 2024

Deze lijst met de beste Valentijnsdag-parfumcadeaus voor haar is speciaal voor jou gemaakt, speciaal voor verliefden die dingen opfleuren met originele ideeën.

Valentijnsdag is een tijd van romantiek, passie en jezelf toewijden aan die ene speciale persoon in je leven. Maak je klaar om de meest romantische dag te vieren door het meest persoonlijke cadeau van allemaal te geven.

Vergeet alleen niet om die restaurantreservering vroeg genoeg te maken en een van deze parfums te kopen voor die aanstaande date.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Informatie

  • Deze lijst is gesorteerd in willekeurige volgorde
  • Elk van deze parfums werd door ons getest, op basis van samples en decanters
  • Dit is bijgevolg ook onze strict persoonlijke beleving, uw ervaring kan verschillen :)
  • Sommige parfums zijn mogelijk niet meer verkrijgbaar wegens stopzetting

Uitgebreide reviews

Met een schat aan ervaring in de wereld van geuren en parfumerie, bieden wij boeiende en uitgebreide reviews van elk van onderstaande parfums. Onze passie voor het vak en onze toewijding aan het leveren van waardevolle inzichten zorgen ervoor dat onze lezers een meeslepende reis maken door de geuren die we bespreken. Door onze grondige analyse en ons plezier in het ontdekken van nieuwe aroma's, willen we een glimlach op het gezicht van onze lezers toveren terwijl ze zich verdiepen in de wereld van parfum.

Chanel n° 5

Geurtype: Bloemige Aldehyde
Meest dominante noten: Aldehyden, Ylang-Ylang, Amber
Seizoenen: herfst en winter
Gelegenheden: zaken en vrije tijd
Levensduur en Sillage: 6 – 8 uur met matige projectie

Er is een goede reden waarom nr. 5 het best verkochte parfum aller tijden is.

Coco Chanel’s idee van hoe nummer 5 zou moeten ruiken, was een creatie van iets nieuws dat een beroep zou doen op de bevrijde vrouwelijke geest van de jaren twintig.

Coco daagde Ernest Beaux uit om een parfum te creëren dat “naar een vrouw ruikt, en niet naar een roos”, en “een vrouwenparfum met een vrouwengeur”, zeldzaam en krachtig.

Aldehyden in de opening kunnen je neus bijten, maar die heerlijke warme, houtachtige en muskusachtige drydown is om voor te sterven.

Tom Ford Black Orchid

Geurtype: Zoet Bloemig
Meest dominante noten: truffel, rum en ylang-ylang
Seizoenen: herfst en winter
Gelegenheden: Romantisch en Vrije tijd
Levensduur en sillage: meer dan 24 uur met geweldige projectie

Je hoeft niet bekend te zijn met Black Orchid van Tom Ford om te weten dat meisjes dol zijn op deze meesterwerkgeur.

Een van de meest unieke geuren aller tijden heeft in 2020 een update gekregen in een vorm van Extrait parfumolieconcentratie.

Opent met een zeer opvallende truffel en extra pruimen die opdrogen tot een heerlijk orchidee-akkoord. De toevoeging van de rumnoot die overal in de geur merkbaar is, is een vleugje genialiteit.

Guerlain Shalimar

Geurtype: Oriëntaals
Meest dominante noten: Bergamot, Vanille en Wierook
Seizoenen: herfst en winter
Gelegenheden: zakelijk en romantisch
Levensduur en sillage: 8 tot 10 uur met behoorlijke projectie

Geen enkele vrouw zou zonder Shalimar moeten zijn. Ongetwijfeld een van de beste parfums ooit gemaakt en past bij een vrouw, net als rode lippenstift.

Een veelzijdig parfum dat opent met een pittige en poederachtige bergamotnoot die snel overgaat in een poederachtig boeket bloemen dat de geur verder zet.

De drydown is samengesteld uit amber-/wierooktonen en vanille die het meest sexy spoor ter wereld achterlaten. Nog steeds even fris en nieuw zoals het bijna 100 jaar geleden was.

Jean Paul Gaultier La Belle

Geurtype: Oosters Houtachtig
Meest dominante noten: Peer, Vanille en Vetiver
Seizoenen: lente en herfst
Gelegenheden: Romantisch en Vrije tijd
Levensduur en sillage: 10 – 12 uur met geweldige projectie

Er is iets fascinerends aan dit parfum dat voortkomt uit het combineren van oosterse en houtachtige noten met een peer.

Veel complexer dan een appel, maakt peer dit parfum aangenaam zoet en geeft het een vleugje frisheid waardoor La Belle draagbaar is, zelfs als het buiten warm is.

Dit parfum heeft een grote blijvende kracht en projectie, en de vetiver is alleen prominent aanwezig in de opening die een verbazingwekkende oosterse zoete drydown laat projecteren zonder brutaal te zijn.

Speelse geur, ideaal voor mensen die jong van hart zijn.

Hermès L’Ombre Des Merveilles

Geurtype: Oriëntaals
Meest dominante noten: zwarte thee, wierook en tonkaboon
Seizoenen: Elk seizoen
Gelegenheden: zaken en vrije tijd
Levensduur en Sillage: 6 – 8 uur met matige projectie

Door de ongebruikelijke combinatie van het mengen van harsachtige tonen zoals wierook met een groene en zoete combinatie van zwarte thee en tonkaboon, ruikt L’Ombre Des Merveilles fris en mineraal met een vleugje rook.

Ideaal voor gebruik het hele jaar door, vooral op de hete zomeravonden, omdat het de drager herinnert aan de Adriatische kust en het zorgeloze leven.

Projectie en levensduur zijn goed, waardoor de drager precies de juiste hoeveelheid zalige geur verspreidt zonder ooit aanstootgevend te zijn.

Armaf Club De Nuit Woman

Geurtype: Bloemig Oriëntaals
Meest dominante noten: Roos, Patchouli en Vanille
Seizoenen: lente en herfst
Gelegenheden: zaken en vrije tijd
Levensduur en sillage: 10 – 12 uur met geweldige projectie

Gemakkelijk te dragen, betaalbare geur voor warm weer.

Een uitstekend parfum geïnspireerd op Chanel’s Coco Mademoiselle voor slechts een fractie van de prijs zonder in te boeten op kwaliteit.

Zoete citrus- en rozentonen domineren de compositie totdat deze opdroogt tot bloemige vanille. Grote levensduur en sillage. Je kunt zeggen wat je wilt over Armaf, maar het kan niet worden ontkend dat ze echte meesters van het vak zijn.

Lancôme La Vie Est Belle L’Absolu

Geurtype: Zoet Bloemig
Meest dominante noten: praline, kasjmierhout en iris
Seizoenen: herfst en winter
Gelegenheden: Romantisch en uitgaan
Levensduur en sillage: meer dan 24 uur met geweldige projectie

Als je te laat bent voor de La Vie Est Belle-rage die al geruime tijd aan de gang is, sla dan gewoon alles over en ga rechtstreeks naar L’Absolu.

Het is verreweg het beste parfum in de lijn en het meest interessante. In plaats van de Iris die de meeste La Vie Est Belle-geuren domineert, maakt L’Absolu een shift naar zoete pralines en peer.

Sensueel en diep, L’Absolu laat je ademloos achter. Ideaal als kenmerkende geur als je niet te veel sprayt.

Jil Sander Sun

Geurtype: Bloemig Oriëntaals
Meest dominante noten: vanille, ylang-ylang en tonkaboon
Seizoenen: Elk seizoen
Gelegenheden: elke gelegenheid
Levensduur en sillage: 10 – 12 uur met matige projectie

Het lijkt misschien vreemd wanneer je naar de geurpiramide van Sun kijkt om een parfum te verwachten dat in elk seizoen werkt, maar dat doet het wel.

Sun is een lekker oriëntaals vanillegecentreerd parfum met een vleugje bloemige aspecten. Het past het beste bij kouder weer wanneer de oriëntaalse houtachtige aspecten naar voren komen.

Het is op geen enkele manier ouderwets, wat alleen maar bewijst hoe sommige formules zelfs na meer dan 30 jaar nog steeds werken.

Tijdloos, elegant en toch een van die fijne parfums die ons doen denken aan warme vervlogen tijden.