Wat is geurgelaagdheid? Lekker ruiken in laagjes, hoe doe je het?

Last updated: juni 3, 2024

Geurlagen zijn vrij duidelijk. Het is het dragen van meer dan één geur tegelijk om iets unieks te creëren en een middel om je te onderscheiden van de massa. Het aantal combinaties van geuren dat je kunt proberen is onbeperkt en er zijn ook een aantal manieren waarop je hun geuren in lagen kunt aanbrengen.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Waarom zou iemand geurlagen moeten proberen?

De kunst van het aanbrengen van geurlagen kan mensen helpen hun eigen unieke geur te vinden en is een perfecte gelegenheid voor parfumliefhebbers die graag experimenteren en de grenzen verleggen. Een andere manier om het te zien, is het vinden en vestigen van je eigen gevoel voor stijl. Net zoals je verschillende kleding en accessoires kunt mixen en matchen om nieuwe en interessante outfits te creëren.

Naast de mogelijkheid voor authentieke zelfexpressie, is jouw huid niet in staat om alle geuroliën op te nemen zoals normaal het geval zou zijn. Daardoor blijft de geur veel langer hangen. Een geur ruikt voor ieder van ons anders, en laagjes zullen het ware aroma van de geur versterken.

Hoe breng je een gelaagde geur aan?

Het in de juiste volgorde aanbrengen van de verschillende geuren is van het grootste belang om een ​​aroma van hoge kwaliteit te krijgen. Je moet beginnen met de zwaarste geur en eindigen met de lichtste om er zeker van te zijn dat de lichtere aroma’s niet worden ‘verzwaard’.

Waar je je parfum aanbrengt is min of meer afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Misschien wil je beginnen met de fundamentele polspunten zoals uw nek en polsen. Geurlagen gaan echter over exploratie en experimenteren. Waarom breng je je nieuwe geur niet aan op meer originele plekken, zoals een bloemige geur in je haar of wat geparfumeerd water op je kleding?

Mogelijke combinaties van geurlagen

Als je dit artikel leest, mogen we ervan uitgaan dat je net begint met het aanbrengen van laagjes. Omje te helpen hebben we een tabel samengesteld met enkele mogelijke combinaties waarmee je aan de slag kunt.

GeurgroepCombineren met
Chypre Aquatisch, Bloemig, Fruitig, Houtachtig
Citrus Chypre, Fougere, Fruitig, Houtachtig
Bloemig Citrus, Fruitig, Oriëntaals, Houtachtig
Fougere Citrus, Bloemig, Houtachtig
Fruitige Chypre, Bloemig, Gourmande
Gourmand Bloemig, Fruitig, Oriëntaals, Houtachtig
Oosters Aquatisch, Bloemig, Fruitig, Houtachtig
Ozonisch / Aquatisch Citrus, Bloemig, Houtachtig
Houtachtig Citrus, Bloemig, Gourmande, Oriëntaals, Ozonisch / Aquatisch