Yves Saint Laurent Y Eau Fraîche Review

Yves Saint Laurent Y Eau Fraîche
Last updated: juni 5, 2024

Y Eau Fraîche is onmiskenbaar en onmiddellijk herkenbaar een geur uit de Y-lijn. Dat is goed, maar het bestrijkt niet veel nieuwe grond, behalve dat het een zomergeur is.

Als je bijvoorbeeld al een fles Y Eau de Parfum in huis hebt, zou ik deze Eau Fraîche niet kopen – tenzij met een flinke korting. Als je op zoek bent naar een makkelijk te gebruiken, zomerse geur en je hebt geen alternatieven, dan is deze Y Eau Fraîche wél een aanrader.

Het is clean en doet het echt geweldig in de hitte. De citrusnoten en koele frisse uitbarsting van noten zoals munt, gember en jeneverbes zorgen voor een zeer lichte geur.

Hoewel Y Eau Fraîche veel beperkter is in het gebruik, vind ik het eigenlijk beter dan de EDT.

Als je van de Y-serie houdt en je wilt een geur voor die warme dagen, dan verdient Y Eau Fraiche een plekje in jouw collectie. Verwacht niet dat het een manusje van alles is, maar het doet het fantastisch binnen zijn mogelijkheden.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt YSL Y Eau Fraîche?

Topnoten: Citroen, Gember en Peper
Hartnoten: Geranium, Munt, Jeneverbes en Lavendel
Basisnoten: Ceder en Olibanum (kerkwierook)

Y Eau Fraîche trapt af met die onmiddellijk herkenbare Y-mix van noten. Hier krijg je overlap met de EDT van met name citroen, gember en munt, zonder de salie, ananas en appel. Heel veel schoner en helderder dan het origineel, maar met een pittigere bite.

Er zijn notenvan zwarte peper en gember, die zich bij die munt voegen. Het voelt koel en verfrissend aan, als een heerlijke frisdrank op een warme dag.

De tweede keer dat ik Y Eau Fraiche droeg, was ik aan het prachtige Belgische Noordzeestrand met SPF50 op mijn armen, en het voelde gewoon als een heel natuurlijke combinatie met deze geur.

Y Eau Fraiche is niet per se een aquatisch product, in feite is het zelfs behoorlijk aromatisch. Maar ik krijg wel hetzelfde zomerse zwembad-gevoel als bij Light Blue Eau Intense.

Naarmate de tijd vorder, vervagen de peper en gember van mijn huid en krijg ik meer geranium en cederhout. Eau Fraiche begint een beetje meer naar de EDT te ruiken, met minder van de koude citroenachtige punch, waar we mee begonnen.

Dat is het zowat, in termen van ontwikkeling.

Sillage, Levensduur en Veelzijdigheid

De sillage bij Y Eau Fraiche is licht, maar eigenlijk redelijk goed voor dit type geur met citrusnoten. Verwacht dat het ongeveer 1 meter van de huid afstraalt, op zijn toppunt, tenzij je meerdere sprays gebruikt.

Hoewel het geen krachtpatser is, was de levensduur opnieuw goed voor deze geursoort. Ik kan het urenlang op mijn huid ruiken en het lijkt in totaal 6-7 uur te zijn.

Y Eau Fraiche geeft je zeker waar voor je geld.

Seizoensgebonden gebruik je dit het beste tijdens de lente of zomer, met voorkeur voor de warmste dagen. Dit is er een die je moet dragen overdag als echt heet is.

Eau Fraiche heeft een jeugdige energie, maar het zou absoluut kunnen werken voor een wat oudere man.

Plaats een reactie