Ralph Lauren Ralph’s Club Eau de Parfum Review

Ralph Lauren Ralph's Club Eau de Parfum
Last updated: mei 29, 2024

Ralph’s Club is een aantrekkelijke geur met solide prestaties en zeker een publiekstrekker.

Het is een vrij eenvoudige formule en er is niet veel ontwikkeling. Maar de scharlei (of: muskaatsalie) en lavendel vormen een mooie combinatie die het geheel kan dragen.

Bij Ralph’s Club ben je snel geneigd om te zeggen dat het de ingrediënten zijn van een standaard mannengeur, maar dat zijn slechts enkele hints, terwijl ze hier hun eigen ding doen.

Ralph’s Club zal je ook belonen met zijn veelzijdigheid. Dit zou voor sommige mannen heel goed een geur voor dagelijks gebruik kunnen zijn.

Is het een absoluut top product dat in je collectie moét? Nee, maar het heeft ook geen echt merkbare tekortkomingen als geur.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Ralph’s Club EDP?

Topnoten: Lavendel, Scharlei
Hartnoten: Ceder uit Virginia
Basisnoten: Vetiver

Ralph’s Club opent met een mix van noten van lavendel en salie. Hoewel het meer kruidig en groener is, doet het me eigenlijk een beetje denken aan het begin van Luna Rossa Ocean. Ik merk ook elementen van Y Le Parfum, maar Ralph’s Club is zeker geen kloon van die geuren.

Het is erg fris, schoon en heeft een duidelijke zoetheid om het interessant te houden.

De lavendel is in het begin de aanvoerder. De salie is slechts een nuance eronder. Dat zal echter beginnen te kantelen als deze Ralph Lauren geur opdroogt. De salie domineert nooit, het lijkt gewoon van rol te wisselen met de lavendel.

Verder krijg je de houtachtige frisheid van cederhout, die hier niet zo scherp overkomt.

De rest van de duur is een frisse zeepachtigheid, met droge houtachtige highlights. Het poederachtige gedeelte en de zoetheid zijn een stuk rustiger geworden en zijn schijnbaar naar de achtergrond geschoven.

Niet te ingewikkeld, maar het heeft toch zijn charmes.

Sillage , Levensduur en veelzijdigheid

Wat Sillage betreft, is Ralph’s Club geen monster, maar eerder bovengemiddeld.

Gelukkig is het niet zwak en kan het zichzelf mooi van de huid projecteren.

De levensduur lijkt bij mij in het bereik van 7,5 uur te liggen. Nogmaals, geen absolute top prestatie, maar erg goed en geen verspilling van geld.

Ralph’s Club zal vrijwel het hele jaar door werken. Ik zou de extreme hitte vermijden. Bij koude en gematigde temperaturen is dit een heel erg leuke dagelijks geur.

De veelzijdigheid is wellicht de grootste kracht van Ralph’s Club. Casual, kantoor, chique, een avondje uit,… Het biedt mogelijkheden voor vrijwel elke gelegenheid en kan door alle leeftijdsgroepen worden gedragen.

Ze hebben echt geweldig werk geleverd om van Ralph’s Club een manusje van alles te maken.