Jean Paul Gaultier Le Male Eau de Toilette Review

Last updated: mei 30, 2024

Le Male werd gelanceerd in 1996 en is een uitblinker in contrasten. Verfijnd en toch speels, sensueel maar fris, modern maar comfortabel vertrouwd. Het is ook geliefd vanwege zijn iconische presentatie: een blauwe fles eau de cologne in de vorm van een man in een blikje.

Intensief en gevoelig, modern en aangenaam warm, mannelijk en zacht… Le Male is een magnetisch aantrekkelijke geur die verleidt met zijn uniciteit; het is gebouwd op contrasten: traditioneel en gedurfd, fris en mild, sterk en sensueel, in één woord: absoluut onweerstaanbaar voor vrouwen. Verse munt is een symbool van kracht; de traditie wordt vertegenwoordigd door lavendel; vanille geeft warmte en tederheid. De topnoten zijn samengesteld uit munt, lavendel en bergamot. Het hart bestaat uit kaneel, komijn en oranjebloesem. De basis bevat vanille, tonkaboon, sandelhout en cederhout.

Geurfamilie: Scherp oosters
Topnoten: Bergamot, Lavendel, Munt, Kardemom
Hartnoten: kaneel, oranjebloesem, karwij
Basisnoten: Ceder, Sandelhout, Tonkaboon en Vanille
Seizoen: Herfst, Winter

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

In de aanbieding bij

Hoe ruikt Jean Paul Gaultier Le Male?

Le Male is een uitgesproken mannelijke geur, waarbij elk ingrediënt met een doel is gekozen. Het creëert een algemene indruk van een bloemige en aromatische geur die lang aanhoudt en een intens gevoel van mannelijkheid oproept. Zoals met alles in het leven en de carrière van Jean Paul Gaultier, combineert de iconische geur die zijn naam draagt de sensualiteit van zijn kledingontwerpen met de klassieke Franse mannelijkheid die wereldwijd bekend is.

Bij de eerste spray van Le Male komen de topnoten naar voren, gedomineerd door citrus- en lavendelnoten die een verfrissend aroma aan deze eau de cologne geven. Kardemom en artemisia vormen de bovenste laag van de geur, terwijl munt subtiel wordt toegevoegd om de kracht van de drager te benadrukken.

Francis Kurkdjian heeft gewerkt aan het creëren van een geur waarbij elk ingrediënt een specifieke rol speelt, inclusief munt voor een verkwikkende frisheid en als een symbool van de kracht van de drager. Lavendel wordt gebruikt als een teken van het traditionele karakter van deze geur, dat teruggrijpt naar de klassieke geuren die de inspiratie vormden voor de geboorte van Le Male. Het hart van Le Male is gebaseerd op de toevoeging van kaneel en komijn, die samen met oranjebloesem een onderscheidende geur creëren die een laag van sensualiteit en creativiteit toevoegt, waar de Franse ontwerper om bekend staat.

Net als de tijdloze geuren die dit innovatieve recept weerspiegelen, heeft Le Male een houtachtige basislaag, geleid door sandelhout en cederhout, die bijdragen aan het mannelijke karakter van de geur. De klassieke geur van vanille is ook aanwezig, samen met tonkaboon en amber, om een muskusachtig aroma te creëren dat de mannelijkheid van deze samenstelling weerspiegelt.

Sillage en levensduur

Het heeft een extreem goede levensduur en sillage – dit is geen eau de cologne om te gebruiken als je onder de radar wilt vliegen en het binnen een uur of twee wilt laten verdwijnen. Sommigen meldden zelfs dat ze het de volgende dag konden ruiken!

Verpakking

De parfumflesjes van Jean Paul Gaultier zijn net zo iconisch als de geuren die ze bevatten, en het ontwerp weerspiegelt zijn kenmerkende zeemanshemden. Het ontwerp van Le Male brengt het stereotype Franse ontwerp samen met een mannelijke uitstraling die de dominante aard van de geur weerspiegelt.

De blauwe fles is inmiddels een bekend handelsmerk van het merk Gaultier en beschikt over een gebeeldhouwde mannelijke torso in een matrozenoverhemd van blauw en wit. De zilveren spray-applicator aan de bovenkant van de fles voegt stijl toe en maakt de verpakking tijdloos en compleet.

Wie moet Le Male kopen?

Le Male is speciaal ontworpen voor mannen die indruk willen maken tijdens avondlijke uitjes met vrienden, of het nu gaat om een etentje of een avondje uit.

Deze geur is gecreëerd voor mannen in hun midden twintig tot dertig, die op zoek zijn naar een krachtige geur met een vleugje citrus, dat hen een extra voordeel geeft in de nachtelijke uren.

Wat voor velen het meest opvalt aan deze eau de toilette is echter de opvallende presentatie. Het is niet alledaags om een mannengeur te vinden in de vorm van een lichaam gehuld in een blikje. Het is absoluut een stijlvolle en sexy uitstraling die een icoon is geworden in de wereld van geuren.