Gucci Bloom Acqua di Fiori Review

Gucci Bloom is een serie die elk jaar nieuwe flankers lijkt te lanceren. Ik heb monsters van de hele collectie genomen om beoordelingen te geven voor deze populaire damesparfums. De inzending van vandaag is Acqua di Fiori, dat in 2018 werd uitgebracht. Hoe ruikt het? Wanneer moet het worden gedragen? Is het het proberen waard?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Hoe ruikt Bloom Acqua di Fiori?

Noten zijn onder meer: ​​cassis, citroen, galbanum, tuberoos, musk, sandelhout, jasmijn, lelietje-van-dalen

Zodra ik Acqua di Fiori opspuit, word ik meteen omringd door een geur van waterige frisheid, doordrenkt met groene accenten. De opening heeft bijna een grasachtig gevoel.

Ik merk al snel de stevige aanwezigheid van galbanum op, samen met een vleugje citroen. De citrus is subtiel en voegt geen scherpte toe, maar geeft het geheel wel een sappig karakter.

Acqua di Fiori heeft een koele sfeer, bijna aquatisch, en voelt alsof je op een vroege lentedag naast een tuinvijver zit. Deze Bloom-geur heeft een behoorlijk natuurlijke uitstraling. Tijdens het dragen komen de aroma’s van kamperfoelie en cassis naar voren, die een mooie diepte toevoegen.

Wanneer het in zijn bloemige fase overgaat, merk ik op dat de tuberoosnoot minder prominent aanwezig is dan in andere Gucci Bloom-geuren. In plaats daarvan nemen lelietje-van-dalen en fresia echt het voortouw en blijven ze gedurende de rest van de draagtijd de focus behouden.

Het zijn meer groene bloemen dan de typische witte bloemen in deze lijn. Je krijgt de geur van een waterrijke tuin, vermengd met grasachtige elementen en vleugjes zoetheid die zich gedurende het dragen ontwikkelen. Het is geen erg complex parfum en na ongeveer een uur weet je precies wat je ervan kunt verwachten.

Op een later moment komt er ook een steviger muskusachtig karakter naar voren. Voor mij is het sandelhout een van de minder prominente tonen en heeft het niet veel impact.

Prijs

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Qua sillage begint Acqua di Fiori vrij matig en is dan licht tot het einde. Ik zou zeggen dat het op mijn huid of op een t-shirt ongeveer 1.5m projecteert; als het eenmaal gesetteld is, valt dit terug tot ongeveer 1 meter.

Het is geen beest, maar deze Bloom is een rustige geur met een luchtige damp.

De levensduur is eigenlijk best redelijk. Met het sample kreeg ik 6,5-7 uur levensduur. Geen super marathon prestatieniveau, maar het zal nuttig zijn voor de meeste doeleinden, wanneer je geen kamer wilt domineren.

Seizoensgebonden zal dit precies passen bij de lente- en zomermaanden. Het verkoelende gevoel vormt een mooi contrast met wanneer het buiten warm is.

Acqua di Fiori is een mooie keuze als dagelijkse geur. Het is veilig voor het werk. Geen totaal formeel parfum, maar beter terloops of in semi-formele situaties te gebruiken. Ik zou niet verwachten dat ik deze in het nachtleven zou gebruiken. Het is niet sexy of iets dat de aandacht trekt.

Iets dat je eenvoudig in huis kan halen als je een eenvoudige semi-aquatische bloem wilt. Het wordt een parfum dat meer voor je eigen persoonlijke genot is.

Algemene indrukken van Gucci Bloom Acqua di Fiori

Over het algemeen vind ik deze geur lekker. Het is echt een Gucci Bloom-parfum, maar het geeft je ook meer variatie dan andere flankers uit de reeks.

De openingsact is intrigerend en geeft je die mix van citrus, gras en de bloemige noten die uit het hart komen. Ik hou wel van de mindere afhankelijkheid van de tuberoos, omdat andere Bloom’s veel te veel gelijkaardig kunnen ruiken.

Je moet een fan zijn van lelietje-van-dalen en fresia, als je deze eens wilt proberen. Ze gedragen zich hier behoorlijk goed en niets overweldigt de compositie. Verwacht gewoon een groenere semi-aquatische omgeving met een stevig bloemig midden.

Zeer veelzijdig voor dagelijks gebruik en goede prestaties. Dit is zeker een geur om aan je collectie toe te voegen. Vrij veilig als een blinde aankoop omdat het de meeste mensen niet zal teleurstellen. Acqua di Fiori is een solide geur, maar niet spectaculair.