Givenchy Irresistible Eau De Toilette Fraiche Review

Givenchy Irresistible Eau De Toilette Fraiche review
Last updated: mei 30, 2024

Givenchy Irresistible EDT Fraiche is een lekkere geur die nergens vernieuwend of uniek is. Het is gewoon heel sympathiek en eenvoudig.

De prestaties zijn niet erg goed, wat te verwachten was bij een Fraiche-versie van deze Irresistible-formule. Dat is niet per se een slechte zaak, je weet immers wat je kunt verwachten als je dit Givenchy-parfum gaat dragen.

Ik hou van de openingsact met de pittige noot van citrus en roze peper. Dat is een heel goed begin. De roos en de iris zijn een mooie combinatie, maar het is allemaal vrij standaard met hoe het zich allemaal ontwikkelt. Niets is hier zo uniek of interessant.

Wie op zoek is naar een zachtere geur die je overal subtiel kan dragen, zit bij deze Fraiche versie aan het juiste adres. Het ruikt goed en de meeste mensen zullen het als positief ervaren. Het is daarom ook goed geschikt als geschenk.

Voor mij is het over het algemeen gewoon goed, maar persoonlijk verkies ik de krachtigere versies.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Irresistible EDT Fraiche ?

Irresistible Fraiche opent met een heldere en energieke kick, gebracht door de roze peper en citrus van de sinaasappelnoot. Het is in het begin niet overdreven pittig. Het doet die Fraiche-naam eer aan en levert een licht en verfrissend aroma.

Interessant is dat de roos en de iris vroeg doorkomen. Ze zijn niet bijzonder zwaar of dominant in deze mix. Maar er is die zachte poederachtige kwaliteit die uit de iris komt. Irresistible Fraiche zal nu veel meer een muskusachtige bloemengeur worden.

Ik krijg eigenlijk meer van de iris dan de roos op mijn huid.

Hoewel de frisheid het belangrijkste is, behoudt het toch een vleug van die zoetheid van de vroege sinaasappel en zelfs roze peper.

Naar het einde is het zo’n beetje een mix van de bloemige noten, musk en die cederbasis. De ceder is behoorlijk prominent aanwezig in de drydown van Irresistible Fraiche.

Sillage, Levensduur en Veelzijdigheid

De sillage hier is gemiddeld. Maar in de vroege stadia heeft deze voldoende kracht, een lekker geurspoor en het vermogen om van de huid te projecteren.

Is dat een superduurzaam vermogen? Niet echt, maar het gaat toch wel even mee. Dus Fraiche verdient daar wat lof voor.

De totale tijd dat het op de huid blijft zitten, is ongeveer 4-5 uur voor mij. Nogmaals, dit is niets bijzonders, maar ongeveer wat ik zou verwachten van deze Fraiche.

Seizoensgebonden is Irresistible Fraiche er een om boven te halen tijdens de lente- en zomermaanden. In het warmere tot hete weer is deze echt op zijn best. De citrusopening en de lichtere bloemige noten waren aantrekkelijk toen ik ze in augustus buiten droeg.

Givenchy Irresistible Fraiche is er eentje om je mee op te frissen. Buiten dat kan het als dagelijkse geur worden gebruikt, als je het opnieuw kunt aanbrengen.

Het is gemakkelijk te dragen, niet bijzonder sexy of formeel, maar aangenaam genoeg.