Bois du Portugal Creed Review

Deze herengeur neemt een andere wending dan andere producten in de Creed-familie en biedt een veel meer bosachtige geur.

Het kan ook veel formeler aanvoelen dan zelfs de andere luxe geuren die door dit boetiekmerk worden aangeboden.

In dit bericht wil ik mijn mening geven over deze eau de parfum, hoe hij presteert, wanneer hij moet worden gedragen en of hij het waard is om te kopen.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt het Bois du Portugal?

Noten zijn onder meer: ​​cederhout, sandelhout , bergamot, ambergrijs, lavendel, vetiver

Ik heb Bois du Portugal gedurende een dag opnieuw getest door een paar sprays op mijn arm aan te brengen. De opening is de bekende bergamotnoot van Creed, vergelijkbaar met die in Green Irish Tweed en Silver Mountain Water.

Deze aanvankelijke explosie van citrus vermengd met sandelhout duurt slechts ongeveer 20-30 minuten voordat het overgaat in een meer verfijnde en volwassen eau de parfum. Tijdens de openingsfase is er een interessante, zij het subtiele kruidigheid aanwezig.

Na verloop van tijd nemen de ceder- en lavendeltonen de overhand in Bois du Portugal, en de bergamot vervaagt naar de achtergrond. Naar mijn mening begint de geur op dit punt echt te stralen. Het is een zacht, houtachtig en warm aroma dat enigszins doet denken aan de kruidigheid van Tabarome. Onderliggend is er de beroemde Creed-ambergris, zij het minder prominent aanwezig in dit parfum.

Deze geur is werkelijk klassiek en voelt anders aan dan veel modernere geuren voor mannen. Tegelijkertijd zorgen het sandelhout en de lavendel voor een vleugje zoetheid.

Net als de meeste andere Creeds, is Bois du Portugal uitstekend samengesteld. Ik geniet ervan om de verschillende noten afzonderlijk te ervaren: hier een scherpere ceder, daar een mooie vetiver die naar voren komt uit het romige sandelhout. Het heeft genoeg diepgang om interessant te zijn, maar voelt nooit overdreven complex aan; gewoon verfijnd.

Sillage, levensduur, veelzijdigheid

Wat betreft de projectie heeft deze geur een redelijk gematigd bereik. Het is geen overdonderende sillage, maar het is ook niet zwak, waardoor het een veilige keuze is. In het begin heeft het een behoorlijke kracht, maar dat vervaagt geleidelijk naar een meer gematigd niveau.

De levensduur van deze geur is ook erg goed. Ik denk dat ik er solide 8-9 uur uit heb gehaald, waarna het nog steeds in een meer subtielere vorm aanwezig bleef. Over het geheel genomen is de prestatie dus erg goed, maar het is geen extreme of opdringerige geur.

De houtachtige aard van deze geur past goed bij de koelere maanden van het jaar. Gelukkig is het niet te zwaar en zou het zich ook in iets warmer weer kunnen gedragen. Maar in de zomer zou ik het waarschijnlijk niet dragen.

Het is geschikt voor kantoor-, casual- en formele gelegenheden. Maar minder geschikt voor uitgaan of naar school gaan. Ik weet niet zeker of veel jongeren van deze geur zouden houden. Het heeft een volwassen en professioneel karakter, maar voelt nooit ouderwets aan.

Algemene impressies van Bois du Portugal

Algemeen gezien zou ik dit altijd aanraden, het is zelfs een van de beste opties voor Creed. Je moet echter begrijpen dat het overkomt als een volwassen en serieuzere soort parfum. Jongere jongens kunnen beter een andere geur kiezen, tenzij je een zeer verfijnde stijl hebt of naar veel luxe evenementen gaat.

Bois du Portugal is een klassieker en moet als zodanig worden behandeld. Het is echt een geweldige geur voor degenen die houden van bosachtige en elegante geuren.

De bergamot opening is prima, maar deze geur komt pas echt tot zijn recht tijdens de dry-down. De houtnoten zijn hier de sterren. Elk van hen brengt iets op tafel, voor een echt geweldige ervaring. De uitvoering is solide, alleen niet extreem vet. Als je een verfijnde houtachtige geur wilt, moet Bois du Portugal op je lijst staan ​​om uit te proberen.