Body – Burberry Review

Het is vandaag tijd voor mij om nog een recensie over damesparfums te plaatsen. Ik heb nog een paar geurstalen voor dames in mijn laatste batch en het hoeft niet altijd Nele te zijn… 

De recensie van vandaag gaat over Burberry Body, een bloemige/fruitige geur die in 2011 werd uitgebracht. In dit bericht wil ik bespreken hoe het ruikt en zich ontwikkelt, hoe het presteert, wanneer het gedragen moet worden en of het een aankoop waard is. 

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Hoe ruikt Burberry Body?

Noten zijn onder meer: ​​perzik, musk, roos, sandelhout, amber, iris, vanille

De openingsexplosie van Body wordt geleid door de perziknoot, ondersteund door roos en een warme musk. In het begin is het romig en fruitig, maar na ongeveer 10 minuten ontstaat er een zeer bloemig profiel door de roos en iris.

De perzik is absoluut dominant aan de top. Er lijkt echter ook een vleugje alsem aanwezig te zijn. Ik ben niet zo bekend met de geur, dus het is moeilijk om het precies te omschrijven. Desondanks vind ik het niet storend of verschrikkelijk.

Na die opening komen roos, musk en hout naar voren. Opnieuw is de eerste fase voornamelijk bloemig voor mijn neus. Daarna wordt het iets houtachtiger en enigszins muskusachtig. Mijn neus herkent vooral sandelhout als de meest prominente houtnoot in de compositie.

De body is vrij glad en wordt verzacht door de noten van sandelhout en vanille op de achtergrond. In de droge fase ontstaat er een mix van roos en perzik met een warme en licht kruidige musk.

Uiteindelijk blijven de roos, perzik, houtachtige tonen en een vleugje kruidigheid over. Toch heeft het een lichte en pure sfeer. Het is geen zware geur, maar eerder een geur die aanvoelt als een natuurlijk verlengstuk van je huid.

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Qua projectie is Burberry Body behoorlijk sterk. De sillage zal niet een hele kamer vullen (tenzij je ermee overdrijft), maar je zult zeker weten dat het er is. In zijn geheel zou ik zeggen dat deze een bovengemiddelde kracht heeft, maar geen elite is.

Het heeft ook een zeer goede levensduur, ik heb het op mijn pols gespoten voor een eerste test en het was nog steeds aanwezig ‘s avonds. Ik moest het er uiteindelijk gewoon afschrobben met water en zeep omdat ik het beu was om als een meisje te ruiken haha. Toen ik er op een andere dag op terugkwam, leek het zonder problemen het dubbele cijfer te benaderen.

Body is een alledaagse geur, die goed is voor casual gelegenheden. Ik zou het echter niet classificeren als een sexy of date night-parfum, ik vind het wel aantrekkelijk en zou het niet erg vinden om het te ruiken aan een meisje met wie ik aan het daten was. Dus kantoorkleding, casual, semi-formeel, etc.

Het werkt het beste tijdens de herfst of het vroege voorjaar als het weer niet te warm is. Het hout, de vanille en de muskusachtige basis zullen precies smelten in de hoge hitte of vochtigheid. Maar in het koelere weer komt het beste naar boven en krijg je de volledige aroma’s van elke noot.

Algemene indruk van Burberry Body

Over het algemeen zou ik Burberry Body aanbevelen. Het is een heel fijn casual parfum voor vrouwen. Als je niet van rozen of perzik in je geuren houdt, zou ik deze waarschijnlijk overslaan als ik jou was.

Het is meer bloemig/houtachtig dan fruitig. Body zal je niet wegblazen, maar het klaart de klus. Ik hou van de perzik top en de later romige mix van sandelhout/vanille. Het is een interessant en goed afgerond parfum, dat later een beetje droog wordt, maar de roos en perzik blijven lang hangen.